Селекционерите на националните отбори по волейбол за мъже и жени

...
Селекционерите на националните отбори по волейбол за мъже и жени
Коментари Харесай

Волейболната федерация очаква отчетите на националните селекционери

Селекционерите на националните тимове по волейбол за мъже и дами - Силвано Пранди и Иван Петков, би трябвало да дадат пояснение пред Българската федерация за представянето на отборите на европейските шампионати.

На база на тази информация ще бъде решено дали те ще продължат да бъдат отпред на тимовете. Всеки от селекционерите има 3 седмици след края на шампионатите да показа своята позиция. Въпросните отчети ще бъдат обсъждани на Управителния съвет на централата, който би трябвало да се организира в края на октомври или началото на ноември.

Снимка: CEV

Селекционерът на дамите - Иван Петков ще даде доклада си до края на другата седмица. Неговият контракт към този момент изтече.

Петков изведе " лъвиците " до купа в Златната лига през юли в Русе. На европейското отборът стигна до осминафинал, като изненадващо загуби от по-непретенциозния отбор на Швеция. В груповата фаза пред пловдивската аудитория те записаха 4 триумфа и 1 загуба.

Снимка: Lap.bg

Договорът на Силвано Пранди като селекционер на мъжкия отбор изтича през 2022 година Когато той беше назначен, от федерацията споделиха, че концепцията е в един миг опитният италианец да се трансформира в асистент на Николай Желязков.

Снимка: Lap.bg

На европейското състезание " лъвовете " приключиха на 12-та позиция, отпадайки на осминафинал от Германия след 3 победи и 3 загуби в групата.

За втори следващ шампионат на Стария континент под управлението на Силвано Пранди българският отбор остава отвън първата осмица.

Снимка: CEV

Първите мачове на националните ни тимове предстоят през месец май 2022 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР