Селекционерът на Уругвай Оскар Табарес беше много щастлив след победата

...
Селекционерът на Уругвай Оскар Табарес беше много щастлив след победата
Коментари Харесай

В Уругвай: В Русия сме, за да играем финал

Селекционерът на Уругвай Оскар Табарес беше доста благополучен след успеха над Португалия, само че акцентира, че неговият отбор още не е постигнал задачата си на международното състезание. Южноамериканците се стремят към огромния край и опитният експерт има вяра, че тимът му има всичко належащо, с цел да стигне до последния мач.

“Нашата отличителна линия е дисциплината. Не беше по никакъв начин елементарно. Може би щеше да е, в случай че владеехме повече топката, само че Португалия е доста мощен противник. В началото на второто полувреме съществено ни притиснаха. Португалците са способни да санкционират и най-малката неточност, което и стана при изравнителния гол”, разяснява Табарес.

“От предишното международно състезание си извадихме доста поучения. Тогава изиграхме 7 мача и бяхме на 4-о място по % притежаване на топката. В Италия съм научил, че притежанието на топката не значи, че контролираш мача. Ние имаме жанр и умеем да караме противника ни да страда, даже когато не играем с топката”, изясни наставникът на “урусите”.

“Когато футболистите излязоха на терена, аз малко закъснях и капитанът Диего Годин им беше споделил няколко думи - че би трябвало да играят за фамилиите си и за страната, да дадат всичко от себе си и да не се щадят. Всички ги направиха. Не се боим и от Франция, въпреки да е ясно какъв брой мощен тим са “петлите”. Килиан Мбапе има изключителна скорост. Ще ни е мъчно, само че можем да наложим волята си. Дойдохме в Русия с упоритостта да играем на финала”, не без самочувствие разгласи Табарес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР