Селекционерът на унгарския национален отбор по футбол Марко Роси обяви

...
Селекционерът на унгарския национален отбор по футбол Марко Роси обяви
Коментари Харесай

Марко Роси обяви група от 25 футболисти за мачовете на Унгария с България и Черна гора

Селекционерът на унгарския народен тим по футбол Марко Роси разгласи състав от 25 играчи за квалификациите за европейското състезание против България на 16 ноември и против Черна гора три дни по-късно.

Въпреки че Атила Мочи (Ризеспор, Турция), както и Габор Салай и Шома Суходовски (и двамата от Кечкемет) към момента не са съумели да запишат мач с националната фланелка, имената им не са непознати на селекционера Марко Роси, защото и преди са викани на лагери. Унгарските почитатели също по този начин могат да приветстват завръщането на нападателя на Хамбургер ШФ Андраш Немет, който дебютира в тима на Роси през ноември предходната година, влезе като запаса против Люксембург и вкара гол в дебюта си.

При оповестението на отбора Марко Роси посочи, че капитанът Роланд Шалай не е в листата, само че ще бъде на лагера и ще тренира с тима, а през това време положението му ще се следи всекидневно. И при опция, може да бъде прибавен в поръчката пред УЕФА. Самият Шалай е изискал този метод на работа, самичък е помолил клубния си отбор Фрайбург да го освободи за лагера и желае да бъде част от отбора в последните два мача.

Друг забавен факт е, че в състава е извикан и Жолт Колмар, макар получения червен картон след края на срещата със Сърбия на 14-и октомври. Това значи, че той е осъден за един мач и против България не може да вземе присъединяване.

" Фактът, че имаме контузени играчи, които сами идват на лагера демонстрират цялата единодушие, която царува в тима. Вече сме се сблъсквали с този проблем и в предходните лагери, решавали сме го, ще го решим и в този момент, макар че ни предстоят два тежки мача ", съобщи доволният Марко Роси.

След това се спря и на българския тим и като цяло на ситуацията към мача.

" В момента България е в много сложна обстановка поради напрежението сред асоциацията и почитателите, а и имат нов треньор на националния тим. Смяната на треньора визира доста неща и макар че България към този момент не може да се класира за Европейското състезание, те ще продължат да съставляват страната си. Затова съм сигурен, че ще създадат всичко допустимо за най-хубав резултат, който могат да реализират. Знаем, че те имат редица рискови играчи в тима си, тъй че би трябвало да покажем най-хубавото си лице, с цел да реализираме триумф. Вторият ни противник Черна гора е доста добър тим, против който се играе доста мъчно. Те са борбени, не дават доста пространство на противника и са формирани от страхотни играчи ", сподели още италианският треньор.

В състава е и огромната звезда и капитан на отбора Доминик Собослай, а поради контузия отпадна Вили Орбан, който също в някои срещи носи лентата.

Унгарците се събират на 13-и ноември въз основата в Телки, на север от Будапеща. На 15-и те ще пътуват за Пловдив, а ще се приберат незабавно откакто завърши срещата. Те водят в група G с 14 точки. Сърбите имат 13 точки, черногорците 8, Литва - 6, а българите - 2. Сърбите и литовците играят единствено по един мач, унгарците ще се сблъскат с Черна гора на " Пушкаш Арена " в неделя, три дни след гостуването в Пловдив. Ако отборът на Марко Роси завоюва най-малко една точка в оставащите две европейски квалификации, сигурно ще се класира за Европейското състезание в Германия следващата година.

Състав на Унгария за мачовете с България и Черна гора на 16-и и 19-и ноември :

Вратари: Патрик Демиен (МТК Будапеща), Денеш Дибус (Ференцварош), Петер Гулачи (РБ Лайпциг, Германия), Петер Сапанош (Пакши)

Защитници: Ботонд Балог (Парма, Италия), Ендре Ботка (Ференцварош), Адам Ланг (Омония Никозия, Кипър), Атила Мочи (Ризеспор, Турция), Атила Салай (Хофенхайм, Германия), Габор Салай (Кечкемет)

Полузащитници: Бендегуз Бола (Сервет, Швейцария), Жолт Колмар (МОЛ Види Фехервар), Михай Ката (МТК Будапеща), Милош Керкез (Борнемут, Англия), Адам Наги (Пиза, Италия), Жолт Наги (Академия Пушкаш), Лоик Него (Льо Авър, Франция), Калъм Стайлс (Барнзли, Англия), Шома Суходовски (Кечкемет)

Нападатели: Матин Адам (Улсан Хюндай, Република Корея), Кевин Чобот (Уйпещ), Даниел Газдаг (Филаделфия Юниън, САЩ), Кристофър Хорват (Кечкемет), Андраш Немет (Хамбургер ШФ, Германия), Доминик Собослай (Ливърпул, Англия)

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР