Селекционерът на националния тим на Италия по футбол Лучано Спалети

...
Селекционерът на националния тим на Италия по футбол Лучано Спалети
Коментари Харесай

Спалети: Не издържахме на темпото и физическата форма на английските играчи

Селекционерът на националния отбор на Италия по футбол Лучано Спалети сподели, че тимът му би трябвало да се поучи от грешките след провалянето с 1:3 от Англия в група " C " на квалификациите на Евро 2024.

Съдбата на защитаващия купата си състав на Италия ще бъде решена идващия месец, когато играе с Република Северна Македония и с Украйна. В момента Скуадра адзура " е на трето място в класирането, на три точки от втория Украйна преди последните два кръга, а Англия към този момент си обезпечи място на финалите следващата година.
 Англия - Италия 3:1 в подготовка за Евро 2024
Могъща Англия сложи европейския отличник в доста деликатна обстановка

" Трите лъва " си отмъстиха на Италия

Връщайки се на стадиона на своя успех на Евро 2020, Италия поведе посредством първия гол за националния тим на Джанлука Скамака, само че в последна сметка домакините от Англия стигнаха до поврат и взеха реванш за загуба на финала на шампионата преди две години.

" Не мисля, че тимът заслужаваше да загуби с два гола разлика ", сподели Спалети, който пое треньорския пост през септември, откакто Роберто Манчини напусна.

" Трябва да се развиваме и да се възползваме от значимите моменти, в които се печелят мачове ", сподели той за тима, който е без редица играчи, спечелили купата през 2021-а.

" Играхме добре през по-голямата част от мача, само че би трябвало да използваме възможностите си ", добави някогашният треньор на Наполи.

Той не беше удовлетворен и от метода, по който Италия позволи головете - два на Хари Кейн и един на Маркъс Рашфорд.

" Имаме качества да играем добре против всички ", сподели Спалети, признавайки, че темпото и физическата форма на британските футболисти са се оказали мъчно предизвикателство.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР