Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди смята, че

...
Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди смята, че
Коментари Харесай

Силвано Пранди за завръщането на Георги Братоев: Той може да има важна роля

Селекционерът на националния тим по волейбол Силвано Пранди счита, че разпределителят Георги Братоев може да има значима роля в състава. Играчът се завърна ненадейно в отбора за решителната олимпийска подготовка в Берлин.

Преди ден Любомир Ганев, който пое управителните функционалности във федерацията, съобщи, че е убедил Братоев да се причисли към тима.

" За мен Георги е значима фигура в този тим. Смятам, че ще изиграе своята роля. Преди пет месеца не го взех за олимпийската подготовка, тъй като не беше в положително физическо положение, само че в този момент това е друго ", сподели Пранди.

След слабото показване на европейското състезание Братоев се изрече остро против Пранди, като във " Facebook " написа, че би трябвало да има възрастова граница за треньорите на националния тим. Впоследствие президентът на федерацията Данчо Лазаров прикани италианеца да повика всички най-хубави играчи в състава за квалификацията в Берлин.

" Отборът може да издържи на този маратон, само че дали ще успее да завоюва всички мачове - не мога да кажа. Имаме една осма опция ", уточни селекционерът.

Турнирът в Берлин събира осемте най-предно класирани европейски тимове, които към момента не са си обезпечили квота за Токио 2020. България стартира с мач против Франция, а по-късно ще играе с европейския първенец Сърбия и с Холандия.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР