Селекционерът на националния отбор по футбол Красимир Балъков обяви разширения

...
Селекционерът на националния отбор по футбол Красимир Балъков обяви разширения
Коментари Харесай

Балъков обяви списъка за Англия

Селекционерът на националния тим по футбол Красимир Балъков разгласи разширения състав за идната евроквалификация с Англия на 7 септември на " Уембли " и контролата с Ейре на 10-и.
Към оповестените 11 футболисти, играещи в чужбина, са добавени още 14 състезатели от efbet лигата. Така на лагера в Национална футболна база " Бояна " на 1 септември Бала чака 25 играчи поради неразбираемото функционално положение на някои от тях. Те ще преминат проучвания с медицинския щаб на националния тим в София.
По персонално решение на селекционера той не е викнал нито един футболист от младежкия народен тим, на който следва значим евроквалификационен цикъл при започване на септември.
" Смятаме, че тези играчи са бъдещето на българския футбол и възможното им класиране на огромно състезание е от фундаментално значение за развиването им, по тази причина и избираме да им дадем опция да бъдат в оптимално мощен състав ", съобщи Балъков. Той отбрани и избора си на капитана на ЦСКА-Сф Николай Бодуров, който не играе в тима си поради спор с треньора Люпко Петрович.
" Наясно съм, че нарушавам правилото, което самичък сложих – а точно, че ще разгадавам само на тези, които играят постоянно в клубовете си. Считам обаче, че с големия си опит и въздействието си в съблекалнята Бодуров е незаменима част от националния тим. Решението е извънредно и единствено мое и само аз нося отговорност за него ", разгласи Балъков, който е викнал неиграещия в Каляри Кирил Десподов, както и двама от бразилците в Лудогорец с български паспорти - Марселиньо и Вандерсон.
Избраниците на Балъков:
Пламен Илиев, Георги Терзиев, Антон Недялков, Марселиньо и Вандерсон (Лудогорец), Николай Бодуров и Кристиян Малинов (ЦСКА), Мартин Луков (Локо Пд), Христо Иванов (Етър), Кристиан Димитров (Ботев Пд), Иван Горанов (Левски), Даниел Младенов (Етър), Васил Панайотов (Черно море) и Галин Иванов (Славия).
Преди седмица бяха оповестени и играещите в чужбина проектонационали: Страхил Попов (Касъмпаша, Тур), Георги Пашов (Арарат, Арм), Васил Божиков (Слован Братислава, Слвк), Георги Сърмов (Кемниц, Гер), Ивелин Попов (Ростов, Рус), Георги Костадинов (Арсенал Тула, Рус), Георги Миланов (Фехервар, Унг), Николай Димитров (Урал, Рус), Божидар Краев (Жил Висенте, Порт), Кирил Десподов (Каляри, Ит) и Симеон Славчев (Карабах, Азерб).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР