Селекционерът на националния отбор на Северна Ирландия Майкъл О'Нийл е

...
Селекционерът на националния отбор на Северна Ирландия Майкъл О'Нийл е
Коментари Харесай

Майкъл О'Нийл пое Стоук, но ще продължи да води Северна Ирландия до края на квалификациите

Селекционерът на националния тим на Северна Ирландия Майкъл О'Нийл е новият управител на втородивизионния британски Стоук Сити. Той обаче ще продължи да води " зелено-бялата войска " до края на квалификационния цикъл за Евро 2020. Северна Ирландия играе с Холандия вкъщи на 16 ноември и гостува на Германия три дни по-късно в последните си два мача от квалификациите и може да се класира с две победи. Дори и да не намерят място на шампионата през идващото лято непосредствено, северноирландците имат място в плейофите за Лигата на нациите през март. Тогава те още веднъж биха били водени от О'Нийл, заяви изпълнителният шеф на локалната футболна федерация Патрик Нелсън.

Под управлението на О'Нийл Северна Ирландия се класира за първи път за огромно футболно състезание на Евро 2016, където доближи до осминафиналите на шампионата. Тимът бе доста близо и до класиране за международното състезание през 2018 година, само че загуби в плейофите от Швейцария.

Сделката сред О'Нийл и Стоук Сити е за 3,5 години, а дебютът му отпред на " грънчарите " е тази събота при гостуването на Барнзли.
Stoke City can confirm that Michael O'Neill has been appointed as First Team Manager.

#WelcomeMichael #SCFC pic.twitter.com/wqe9QdEQf5
— Stoke City FC (@stokecity) November 8, 2019
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР