Селекционерът на националния отбор на България Красимир Балъков разкри, че

...
Селекционерът на националния отбор на България Красимир Балъков разкри, че
Коментари Харесай

Пада пенсионерски рекорд в националния отбор

Селекционерът на националния тим на България Красимир Балъков разкри, че в контролата с Ирландия титуляр на вратата ще бъде ветеранът Христо Иванов. Така той ще спомогне за рухването на един от "пенсионерските " върхове на представителния ни отбор.

Стражът на Етър ще дебютира с националната фланелка в Дъблин и по този начин ще усъвършенства върха за най-възрастен дебютант за "лъвовете ". Той ще го стори на 37 години, 5 месеца и 4 дни. Така ще задмине починалия към този момент Христо Христов-Бараката, който за първи път облече екипа на България на 35 години, 4 месеца и 29 дни.

Бараката държа това достижение над 40 години. Неговият дебют беше на 25 април 1979 година в контрола с Аржентина, изгубена с 1:2 в Буенос Айрес. Впоследствие изигра общо 13 мача за родината, последният от които на 37 години, 6 месеца и 2 дни.

С появяването си на вратата против ирландците, Иванов ще нахлуе и в Топ 3 на най-старите играчи, появявали се в формален мач за страната ни. Освен Христо Христов, по-възрастен национал е единствено привидно недостижимият по този индикатор Георги Петков, който игра през ноември предходната година против Кипър на 42 години, 8 месеца и 2 дни.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР