Селекционерът на националния отбор на България Илиан Илиев сподели своето

...
Селекционерът на националния отбор на България Илиан Илиев сподели своето
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Запознати сме как можем да реагираме при всяка ситуация

Селекционерът на националния тим на България Илиан Илиев показа своето мнение преди мача на " лъвовете " против Танзания от приятелския шампионат в Баку на FIFA Series. Той регистрира какво е видял в състава на противника от представянето им по време на Купата на африканските народи и акцентира, че желае да види някои съществени неща в характера на нашите футболисти, а точно централизация, готовност и експанзия без топка.

Ето какво още сподели Илиев:

" Всички футболисти са здрави и нямаме проблеми в последните дни. Изключая тези, които наложително отпаднаха. Доста гледахме Танзания и сигурно не са необятно известни на публиката, само че се запознахме с тях. За тях е опция да се покажат в Европа, защото всеки от тях чака трансфер тук. Имат два тима, които са траяли на четвъртфиналите в локалните африкански шампионати. След нашия мач ще ги върнат там. Ние би трябвало да подходим съществено към мача. Трети мач ще ни е това и като състав няма да " бягаме " доста от това, което беше в последните две срещи. Трябва да покажем по-добро игрово лице, въпреки да не ни е по този начин прочут противника ".

" Според системата на тима би трябвало да сме осведомени по какъв начин може да се реагира във всяка една обстановка. Трябва линиите да са близо, да сме нападателни по отношение на индивида с топка. Ако ги оставим да играят, ще ни причинят проблеми. Трябва да сме положителни в държанието на топката и прехода, когато я загубим, би трябвало да е добър ".

" Всеки и пет минути да получи, би трябвало да помогне в тази сложна обстановка за националния тим . Мотивация би трябвало да е за футболистите, че са тук. Този въпрос даже не би трябвало да стои на дневен ред. Знаем, че африканските футболисти играят повече на инстинкт. Бил съм там треньор. В дадени обстановки подхождат инстинктивно, а не мъдро. Имат пъргави и бързи хора. Ако не сме на равнище при концентрацията, моблизацията, експанзията без топка, ще ни сътвори всеки един тим проблеми. Ние имаме два дни след това да мислим за Азербайджан. За нас също ще е предизвикателство да играем против тях. Сега е значимо да излезем и победим Танзания. Ако не вършим изброените неща, а излезем да играем единствено за резултат, ще бъде проблем ".
 Груев: Чувствам се водач, знам по какъв начин мога да оказа помощ на тима
Груев: Чувствам се водач, знам по какъв начин мога да оказа помощ на тима

" Отдавна не сме печелили мач с националния тим "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР