Селекционерът на националния отбор на Аржентина по футбол Лионел Скалони

...
Селекционерът на националния отбор на Аржентина по футбол Лионел Скалони
Коментари Харесай

Скалони: Меси е тук, да не го пенсионираме

Селекционерът на националния тим на Аржентина по футбол Лионел Скалони съобщи, че е прекомерно рано да възнамерява живота без Лионел Меси и, че капитанът може да се завърне в тима за международната подготовка с Перу във вторник, заяви " Ройтерс ".

Меси, който бе декларирал, че ще се откаже преди Световното състезание през 2026 година, беше селектиран в състава на " гаучосите ", макар мускулната травма, която му попречи да играе в последните мачове на Интер Маями.

36-годишният футболист се появи на терена в 53-ата минута при успеха на Аржентина над Парагвай с 1:0 в четвъртък и бе покрай отбелязването на гол, само че ударът му срещна гредата при осъществяване на фаул в добавеното време.

" Лео е добре. Той тренира повече. Ще вземем решение. Зависи какъв брой може да играе. Ако може, той ще играе ", сподели Скалони преди мача с Перу.

" Винаги пускаме да играят тези, които са на 100 % или близо. Днес е доста мъчно за всеки да е в оптимална форма и може да има промени спрямо мача с Парагвай ", добави треньорът. " Видяхме, че тимът може да играе добре и без Меси ", сподели още Скалони.

Запитан дали отборът не би трябвало да привиква да играе без талисмана си, Скалони отговори: " Нека запомним, че той е още тук. Защо би трябвало да мислим какво ще стане, в случай че си тръгне. Истината е, че той още е деен. Да го оставим на мира и да не го пенсионираме ", прикани селекционерът.

Аржентина е преди всичко във краткотрайното класиране на групата с 9 точки от три мача, като има задатък от две точки пред Бразилия./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР