Селекционерът на младежкия национален отбор на България Александър Димитров обяви

...
Селекционерът на младежкия национален отбор на България Александър Димитров обяви
Коментари Харесай

Треньорът на младежите: Бих поел мъжкия тим на България

Селекционерът на младежкия народен тим на България Александър Димитров разгласи на брифинг, че би поел мъжкия тим. Той разяснява хикса с Полша, както и даде образец какво направиха с младежките обединения другите тимове в нашата група.

" Не съм спал доста. Не съм го и гледал този мач. Нямам нервите за това. До края на седмицата ще го виждам. За мен това е един от най-силните мачове през тази акция. Може би и най-силният мач на младежите за последните 4-5 години ", добави той.

" Да се подмлади националния тим на България в този миг на мен ми се коства малко... да не употребявам неверна дума... само че сега междинната възраст на националите е 24-25 години. Аз съм работил със 70% от тези момчета. Те не са остарели и не са подменяне. Да, считам, че сегашните момчета от младежите израснаха. Спомнете си по какъв начин се представяха те в първите шампионати в Испания и Украйна и по какъв начин играят в този момент. Това е с помощта на представянето им в младежкия народен тим - със Сърбия, Латвия. Те по този начин израстват и стават подготвени за първия тим. А не да ги пращаме неподготвени. Точно за това върнах и Работов на юношите до 19 години, тъй като не можех да му дам нужното време. Там той ще е доста нужен ", добави той.

" Не мога да дам отговор за Вальо Антов. Това му се отрази. Ако той бе по-дълго време с нас, можеше и повече. Ние всички знаем, че той може повече "

" Ние кавги и кавги с Дерменджиев нямаме. Не сме имаме липса на връзка ", добави той. " Може би бих поел мъжкия народен тим, само че доста неща би трябвало да се трансформират. Не мисля, че в навечерието на мача с Уелс би трябвало да приказваме това. Аз, Дерменджиев и всеки треньор е краткотраен. Мисля, че би трябвало по някакъв метод този тим да промени своя образ. Тук съм изцяло склонен с Дерменджиев. Играчите не са отговорни. Познавам ги, те имат темперамент, имат хъс, имат спортна завист, имат и качества ", добави Димитров.

" Ще се съгласите ли, че не ни стигна шанс, с цел да се класираме. И най-хубавите позволяват неточности. Ние допуснахме 1-2 неточности в отбрана. Създадохме доста положения. Късметът ни липсваше. Винаги съм казвал за позитивната среда и позитивната сила. Когато някой тръгне нагоре в България, доста негативни сила се изсипва. Ако ние бутаме, това, което върви и се развива и го поддържаме, мисля, че може да имаме триумфи във всяко едно естествено. Прекалено сме отрицателни един към различен. Всички усещаме, когато има нещо отрицателно върху нас. Пишат се мнения, играчите ги четат. Аз не ги чета, само че играчите са млади и се въздействат ", добави той.

" Горд съм, споделих го и на играчите след мача. Не единствено аз, Ивайло Йорданов се поклони пред тях. Колкото за класиране, би трябвало да бием Естония. Смятам, че всички тези играчи, които бяха през вчерашния ден, заслужават този дуел. Латвийците мъчно получават голове. Нищо чудно да се поздравим с второто място. Каквото ни е взел в Полша, може да ни го даде на 17 ноември ", добави той.

" Имаше лашкане. Бих дал образец с Русия. Те са първи. Те не каниха нито един състезател. Те си играха с най-хубавото, което имаха. Те употребяват едни и същи състезатели. Цялата тактика бе най-хубавото да бъде там, с цел да се класират. Вторият тим - Полша. След като ги бихме 3:0, пет индивида отидоха при мъжете. И оня ден играха против Италия, не се върнаха повече. Те направиха връх като направиха трансфер на вътрешния халф - 1,5 милиона евро. Да не приказваме и за други играчи къде ги продадоха. Сърбите - при тях се получи едно лашкане. Но и те ни направиха добра услуга и биха Полша. Като цяло нашата група е доста равностойна и доста сложна ", приключи Димитров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР