Селекционерът на Косово Бернар Шалан заяви, че утрешната контрола на

...
Селекционерът на Косово Бернар Шалан заяви, че утрешната контрола на
Коментари Харесай

Селекционерът на Косово: Контролата с Дания е добра проверка за квалификацията с България

Селекционерът на Косово Бернар Шалан съобщи, че утрешната контрола на тима с Дания е добра инспекция за квалификацията с България, която ще бъде в понеделник.
Щастлив съм, че съм тук и стартираме нов цикъл. Влизаме в нови квалификации, които са едно ново предизвикателство. Досега играехме добре в Лигата на Нациите и в контролните срещи, само че в този момент ще се надигнем против тимове от Лига А и Лига В, които са на друго равнище. За мен това е един забавен нов стадий, само че имайте поради, че ще бъде доста мъчно, съобщи опитният швейцарски тим. Попитан каква ще бъде задачата пред тима в утрешната контрола с Дания, селекционерът отговори: " Целта за мача с Дания? Фокусът ще бъде върху мача против България. Приехме го, тъй като може да бъде тест за нашия тим, тъй че е повече от другарски. За нас беше чест да получим покана от Дания, защото те са десети в класацията на ФИФА. За нас е доста значимо, че мачът ще се играе тук, в Прищина. Успяхме да срещнем колоси като Германия и Аржентина, само че като посетители. Така че беше значимо да играем и вкъщи, съобщи още наставникът на най-младата страна в Европа. " Сега пред нас има три съществени цели: първо да изпробваме нашата отбрана, която е едва място в тима, против мощен атакуващ тим като Дания с огромни звезди като Кристиан Ериксен и Юсуф Поулсен. Втората цел е да забележим какъв брой можем да държим топката и по какъв начин можем да сътворяваме благоприятни условия за гол при контрола на топката. И третият е да се опитаме да вкараме гол, като знаем мощната отбрана на датчаните, очерта дилемите пред тима Шалан за утрешната контрола.
" Аз персонално имам вяра в тима, тъй като има огромен прогрес. Важно е да се фокусираме върху успеваемостта на нападателите. Сега е моментът да преминем на друго равнище, добави треньорът. Решихме да играем в четвъртък с датчаните, тъй като това движение би трябвало да бъде адартирано за нашия тим.
Но и в лагера на косоварите не минава без проблеми. Валон Бериша е с травма и Лацио не са го пуснали въобще да се причисли към националния тим.
" Но имаме и други благоприятни условия. Целина играе доста добре за Суонси, а чакаме резултатите от последните проби на Хекуран Крийезиу, считаме, че той ще е подготвен за втория мач с България, счита още треньорът.
" Със сигурност няма да чакаме съперниците си в нашето поле и да търсим контраатаки. Вижте какво се случи на Шалке в мача с Манчестър Сити. Трябва да рискуваме, единствено по този начин ще напреднем. Може в този момент да не реализираме мечтаните резултати, само че в случай че сме непрекъснати, един ден те ще дойдат, просто няма по какъв начин да не дойдат, убеден е опитният експерт.
Футболната федерация на Косово продължава да търси други играчи, които са с генезис от страната, само че носят екипите на други страни.
" В момента сме в договаряния с Флорент Хадергьонай от Хъдърсфилд. Той е с швейцарски паспорт, почнал е като младеж в Тун, само че прави първите си стъпки в Йънг Бойс, а към този момент има 40 мача в британската Висша лига. Много от играчите се двоумят. Разбираемо е, че те се нуждаят от време, с цел да решат. Когато обаче се написа за промяна на националния тим доста от играчите имат проблеми със фамилията си, с сътрудника си, споделя още швейцарският треньор на Косово.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР