Селекционерът на испанския национален отбор по волейбол Мигел Ривера обяви,

...
Селекционерът на испанския национален отбор по волейбол Мигел Ривера обяви,
Коментари Харесай

Испанският селекционер очаква „истинско парти“ срещу България

Селекционерът на испанския народен тим по волейбол Мигел Ривера разгласи, че чака " същинско празненство " в залата във Варна по време на откриващия мач от Евро 2023 против България.

" Престоят ни в България дотук е прелестен. Утре чакаме същинско празненство против тима на България пред цялостна зала. Играем против домакините, само че знаем по какъв начин да ги затрудним. Ще опитаме, с цел да успеем би трябвало да сме на върха на опциите си, само че имаме вяра в триумфа. Ще играем мач за мач. Не сме си поставяли съответна цел. На европейското състезание няма да има лесни противници. Групата е мощна, няма тим, който да отстъпва очевидно на останалите. България като хазаин е любимец. Словения играе на доста високо равнище. Украйна са мощни, Хърватия ги познаваме добре от многочислените мачове с тях в последно време. Финландия играят доста бърз волейбол. Имаме петима противника, които се отличават като жанр един от различен. Аз не познавам доста България отвън волейбола. За трети път съм тук и във времето откогато пристигнахме сме доста впечатлени от града-домакин и топлотата на хората тук ", съобщи Мигел Ривера.

България е съдомакин на Европейското състезание по волейбол за мъже. Мачовете на родна земя ще се играят в Двореца на културата и спорта във Варна. Морската столица ще одобри всички мачове от група В, четири осминафинални и два четвъртфинални дуела.

Откриващият мач във Варна е на 29 август от 20:30 часа - в него България посреща Испания. Следващите мачове на избраниците на Пламен Константинов от груповата фаза са против Финландия (31 август), Украйна (2 септември), Хърватия (3 септември) и Словения (5 септември). Всички срещи на българския народен тим в Двореца на културата и спорта са от 20:30 часа.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР