Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес посочи причината, поради която смята

...
Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес посочи причината, поради която смята
Коментари Харесай

Роберто Мартинес посочи защо Лукаку е подходящ за Интер

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес уточни повода, заради която счита нападателя Ромелу Лукаку за подобаващ за Интер. Според него голмайсторът има голям брой качества, които сполучливо ползва в своята игра.

“Той е неповторим номер 9, който е и физически мощен. Мисля, че е значимо за всеки тим да има нападател, който се възползва от всички свои качества. Ромелу дриблира, задържа топката и най-много вкарва. Това, че мина границата от 100 гола във Висшата лига и че е голмайстор номер 1 за националния тим на Белгия, споделя всичко. Точно това италианските почитатели стартират да ценят в него - той е нападател хамелеон, който е кадърен да прави доста неща, само че постоянно с желанието да бележи. Той знае по какъв начин да прави всичко. Затова доста хора търсят нещата, които той не съумява да направи. Има играчи, които знаят да вършат единствено едно нещо, тъй че никой не изисква от тях нещо друго.
#Belgium CT Roberto Martinez assures #Inter fans they have “a unique No 9 who knows how to do it all” in Romelu Lukaku https://t.co/IgswCuLUeH #FCIM pic.twitter.com/NQMa8Jay6N
— footballitalia (@footballitalia) 23 октомври 2019 година Силата на Ромелу е това, че постоянно може да направи нещо друго. Това е и минус, тъй като има мачове, в които някои от нещата, които опитва, не се получават. Той прави терена по-голям и основава благоприятни условия за останалите. Ако хората оценяваха тези неща даже когато не вкарва, той щеше да е по-малко подложен на критика. Призовавам почитателите да си напомнят цялата му кариера. На 16 години той към този момент бележеше за Андерлехт. В Евертън също беше значим, до момента в който още свикваше с физическото равнище на Висшата лига. Така, постоянно поставяйки тима пред себе си, той стана по-зрял. Сега е подготвен да завоюва купата в чужбина и мисля, че тъкмо това желае да направи в Интер. Когато си поставиш нещо за цел, ти го постигаш”, съобщи Мартинес пред “Гадзета дело спорт”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР