Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за мъже Пламен

...
Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за мъже Пламен
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Волейболът ни има нужда от стъпка в правилната посока, ще се опитаме да я направим на Евроволей 2023

Селекционерът на българския народен тим по волейбол за мъже Пламен Константинов показа упованията си за идното европейско състезание, на което страната ни е един от домакините, а мачовете ще се проведат в Двореца на културата и спорта (ДКС) във Варна.

По-рано през днешния ден Константинов и част от неговите състезатели взеха присъединяване в особено събитие, отдадено на Евроволей 2023, в което показаха на жителите на морската ни столица трофея, за който ще се борят най-хубавите 24 тима на Стария континент сред 28 август и 16 септември.

Две седмици преди началото на шампионата родният експерт разяснява дали в състава на " лъвовете " има проблеми с контузени състезатели.

" С изключение на Ники Колев, който получи една нелепа контузия на първата контрола, нямаме други основни проблеми. Надяваме се да успеем да го възстановим до шампионата. За в този момент съм удовлетворен и от подготовката, и от това, което изиграхме на контролите. Има позитив в играта ни, виждат се някои неща, които се опитвахме на тренировките да подобрим, работейки и върху слабостите, които сме видели през интервала на Световната лига “, изясни Константинов. Той добави, че задачата е да се изчистят по-слабите звена в играта на тима и да се работи върху детайли, които му липсват ", стартира някогашният капитан на националния тим, след което разяснява и дали варненската аудитория ще бъде от помощ или от тежест за нашите момчета.

" Да, тя оказва помощ, само че и сковава. Има един миг на превъзмогване на това сковаване, изключително при състезатели, които излизат за първи път и усетят атмосферата на цялостната зала. Тя е характерна, публиката е доста близко. Надявам се този миг на приучване на тим към аудитория да бъде по-бързо преодолян ", уточни наставникът на България.

Селекционерът на " трикольорите " разкри още, че Евроволей 2023 е една добра опция за положителна стъпка за родния волейбол, защото това е най-голямото спортно събитие у нас през тази година.

" Европейското състезание даже с оглед че сме съдомакини с Италия, мисля че е доста значим конгрес. За мен това ще е най-големия състезателен конгрес, който ще се организира в България тази година. Имаме потребност от една дребна стъпка в положителна посока – въобще волейбола ни, всички които работят за него, федерацията, спонсорите имат потребност да я видят, ще се постараем да я създадем " сподели още Пламен Константинов.



Капитанът на националния тим Цветан Соколов също взе присъединяване в днешното събитие и показа, че чака цялостна зала с аудитория, която му се желае той и неговите съотборници да зарадват с победи и " даже да създадат нещо огромно ".

" Очаквам цялостна зала и огромна поддръжка. Надявам се да зарадваме публиката най-много с хубава игра и с доста победи. Публиката е потвърдила нееднократно, че е седмият ни състезател. Положително за нас е, че ще играем у дома, във Варна. Доказвали сме, че тук играем ужасно. Надявам се да стане още веднъж даже да създадем нещо огромно, тъй като българската аудитория го заслужава. От много време чака и жадува за красиви мачове и за победи. Надявам се това нещо да им го подарим ", разяснява българският диагонал.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР