Селекционерът на българския национален отбор по футбол Илиан Илиев даде

...
Селекционерът на българския национален отбор по футбол Илиан Илиев даде
Коментари Харесай

Илиан Илиев пред БНТ: Доволен съм от желанието на футболистите, трябва да действаме с повече самочувствие

Селекционерът на българския народен тим по футбол Илиан Илиев даде изявление за Българска национална телевизия минути след края на дуела против Азербайджан, приключил наедно 1:1 в Баку.

" Лъвовете " поведоха на стадион " Тофик Бахрамов " с гол на Филип Кръстев в 59-ата минута, само че малко преди края домакините стигнаха до изравнително попадение и по този начин ни лишиха от втори пореден триумф в приятелския шампионат FIFA Series.

" С изключение на първите и последните минути на мача съм удовлетворен от желанието за игра. Получи концепцията да пресираме високо, тъй като Азербайджан е рисков тим, когато навлезе в последната третина. Да, имахме своите шансове да затворим мача при 1:0, само че макар че в края ни изравниха, никой не може да ни отнеме позитивните неща от дуела ", стартира Илиев.

" Имаме още запаси във владеенето на топка, би трябвало да действаме с повече самочувствие, когато тя е наше владеене. Трябва да бъдем и по-уверени, когато изнасяме топката. Тези две неща имат потребност от промяна, а и де не забравяме играта в отбрана. В последните минути бяхме изморени от високата преса, само че като цяло мисля, че преди този момент създадохме задоволително неща в предни позиции, за затворим дуела и считам, че това е добър отзив ", продължи той.

Опитният експерт разяснява още, че за него изводът от двата мача на азербайджанска земя са, че българските национали са посочили умения да се надиграват със своите противници и да пресират високо.

" В края на мача те рискуваха и им се в случай че получи. Ако ние бяхме съумели да организираме контраатаки, както искахме, изходът можеше и да е друг. Все отново би трябвало да отдадем нужното на съперника, който единствено преди няколко месеца победи на този стадион Швеция с 3:0. Не сме играли против инцидентен тим ", показа българският ментор.

" За мен най-важният извод от този шампионат е, че показахме, че можем да се надиграваме с съперниците и да пресираме високо. Знаете, че напоследък резултатите и против по-слаби тимове от Азербайджан не бяха прелестни, само че в този момент показахме, че можем да създадем крачка и в тази посока ", приключи Илиан Илиев.

Цялото изявление гледайте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР