Селекционерът на арменския национален отбор по футбол Артур Петросян защити

...
Селекционерът на арменския национален отбор по футбол Артур Петросян защити
Коментари Харесай

Селекционерът на Армения: Футболът на Моу не заслужаваше Мхитарян

Селекционерът на арменския народен тим по футбол Артур Петросян отбрани Хенрих Мхитарян след прехвърлянето му от Манчестър Юнайтед в Арсенал. Според наставника офанзивният халф не е пасвал на „ отрицателния футбол”, изповядван от Жозе Моуриньо, и скоро ще смълчи критиците.

46-годишният Петросян много време държеше първото място във безконечната голмайсторска листа на арменския народен отбор, преди Мхитарян да го задмине през 2013 година. В актуалната епоха арменците не разполагат с по-голяма звезда от 29-годишния халф, който е в очакване да направи дебют за „ топчиите”.

„ Според мен Хенрих имаше проблем с мениджъра на Юнайтед”, съобщи непосредствено Петросян. „ В Арсенал нещата ще бъдат по-различни и той няма да попадне в същата обстановка. Върху плещите му няма да пада толкоз напрежение по отношение на отбранителната част от играта.”

„ Арсен Венгер обича играчите му да демонстрират по-хубав футбол. Смятам Венгер за по-подходящ във връзка с Хенрих. Ние сме удовлетворени от този трансфер. Неговият жанр на игра пасва повече на Арсенал.”

„ Говорил съм си с Мики, само че не мога да ви разкрия естеството на тези диалози, тъй като това е нещо сред мен и него. Мога обаче да ви споделя моите усещания, че той не беше удовлетворен от Моуриньо. Смятам, че той може да се оправи доста добре във Висшата лига. Сега може да продължи в положително въодушевление. Винаги е бил измежду най-хубавите във Висшата лига, само че под управлението на Арсен Венгер ще стане даже по-силен.”

„ Смятам, че почитателите на Манчестър Юнайтед го харесваха. Считам това за знак, че той е постигнал нещо в този клуб. Аз не съм удовлетворен от решението на Моуриньо да не го пуска, само че това е неговият клуб, неговият тим. Той знае какво желае да вижда на терена. Хубаво за Мики е, че си тръгна”, добави Петросян.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР