Секторът на търговията във Великобритания е загубил 85 000 работни

...
Секторът на търговията във Великобритания е загубил 85 000 работни
Коментари Харесай

За 1 година британският търговски сектор е изгубил 85 000 работни места

Секторът на търговията във Англия е изгубил 85 000 работни места през последните 12 месеца под въздействието на несигурността към Брекзит и подема на онлайн покупките, които са все по-популярни измежду потребителите. Това сочи изследване на асоциацията Британски консорциум за търговия на дребно, представено от Франс прес.

Асоциацията, която сплотява експерти от търговията, очерта мрачна картина на протичащото се в бранша, който пострада през последните години от многочислени банкрути и преструктурирания, най-много при облеклото и заведенията за хранене.

Според данните на Британския консорциум за търговия на дребно броят на чиновниците в бранша се е свил с 2,8 % през третото тримесечие на годишна основа, което е чиста загуба на 85 000 работни места.

Проучването демонстрира, че става дума за 15-о следващо тримесечие на спад. То се основава на формалните данни на Националната статистическа работа, съгласно които в бранша е имало 3 милиона работни места през третото тримесечие на 2018 година. Тази обстановка контрастира с английския трудов пазар, който като цяло остава постоянен с безработицата от 3,9 % в края на август, което е покрай 45-годишен най-малко.

Въпреки че четвъртото тримесечие би трябвало да бъде по-добро за търговията с Черния петък през ноември и Коледните празници, Британският консорциум за търговия на дребно чака трудовият пазар в бранша да продължи да изпитва компликации под въздействието на структурни промени и засилена конкуренция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР