Секторът на логистиката и транспорта отчита недостиг на кадри. В началото

...
Секторът на логистиката и транспорта отчита недостиг на кадри.
В началото
Коментари Харесай

Секторът на логистиката и транспорта отчита засилено търсене на кадри |

Секторът на логистиката и превоза регистрира дефицит на фрагменти.

В началото на пандемията от ковид, на пазара на труда, се наблюдаваше наклонността фирмите от бранша да освобождават чиновниците си. Въпреки това в хода на COVID-кризата те поставят от ден на ден старания да задържат персонала си, като сега дори  има дефицит на фрагменти.

В този сложен интервал пред Гопет Транс стои единствено един въпрос – по какъв начин да подсигурява здравето на чиновниците си. 

Ирина Станчева, управител „ Човешки запаси “ споделя, че даже не са били обсъждани разновидности за понижаване на личния състав или възнагражденията.

„ За нашия бранш като цяло има апетит за фрагменти, и то сериозен. Можем да разчитаме на готови от университетите претенденти – работим интензивно с висшите образователни заведения, само че все пак следим дефицит “, разяснява тя.

Според нея главен проблем на пазара на труда е разминаването сред упованията и настройките на претендентите и тези на бизнеса и неговата възвръщаемост на инвестицията. Затова измежду задачите на Гопет Транс е да подкрепи достъпа до работа на младежите, завършващи своето обучение, като ги образова и насочи в първите им стъпки. Това ще им помогне да се снабдят с действителна визия за работната среда и своето място в нея.

„ Ние твърдо имаме вяра, че хората са същинската мощ във всяка една компания, и поставяме всички старания да създадем място, където сътрудниците могат да развиват уменията си, да намерят своя кариерен път и да усещат своя принос за обществото ”, отбеляза Станчева.

Гопет Транс набира чиновници за позициите асистент-спедитори и спедитори. Работните места в три от екипите на компанията са отворени както за младежи без опит, по този начин и за претенденти със стаж в бранша. Компанията търси и чиновници за огромното си звено „ Фактуриране “, което централизирано ръководи документооборота и на другите подразделения на българския изпращач отвън страната.

В комерсиалния отдел на Гопет Транс също е открита позиция за нов управител „ Ключови клиенти “. До края на годината българският логистичен водач възнамерява да разшири локално екипа, който работи с Турция. Очаква се също да бъде открита спомагателна позиция в районното поделение на компанията във Варна, както и отделът за морски превоз да бъде повишен с още един изпращач.

Гопет Транс започва и лятната си стажантска стратегия. Тя ще се организира в границите на три месеца, като тази година ще бъдат открити позиции в спедиционните и в административните екипи.

Най-много са отворените позиции в спедиторската активност

Обичайно най-вече свободни позиции се откриват в главната активност на Гопет Транс – спедиторската, защото там са ангажирани най-вече от чиновниците ѝ.

„ Търсим хора, които да работят с готовност, да се ангажират, да са подготвени да се учат. Сред главните пълномощия са владеенето на британски език и компютърните умения за работа с Outlook, Excel, Word “, изяснява Ирина Станчева.

Комуникативните и аналитичните умения, умеенето за бързо взимане на решения и вдишване на отговорност са основни за заемане на новооткритите позиции.

Компанията има политика за уравновесено набиране както на претенденти без опит, излизащи от просветителната система, в чието дълготрайно развиване влага, по този начин и на претенденти с опит, които са носители на професионалните пълномощия в сектора. Уменията на новоназначените чиновници се развиват и надграждат посредством вътрешни образования в границите на самодейността Гопет Академия.

Благоприятна работна среда със модерни условия

Гопет Транс дава удобна среда на работа с всички модерни условия (фитнес с тенис на маса, зона за отдих), която е безвредна от позиция на CОVID. 

Логистичната компания предлага и пакет от обществени придобивки, който включва субсидия за хранене в личен ресторант, обезпечаване на личен превоз до и от работното място, както и субсидия за разход за карта за градски превоз.

Дългосрочен тласък за претендентите са спомагателните пет дни отпуск, които компанията обезпечава след третата година стаж.

Кариерно развиване

Важен фактор, който прави Гопет Транс мечтан шеф, е и опцията за кариерно развиване и израстване в границите на компанията.

„ Само от началото на годината до момента четирима наши чиновници поеха нови позиции в компанията посредством вътрешна номинация. Целим да развиваме хората, които към този момент работят при нас и познават бизнеса. Нашите водещи мениджъри в спедиционните посоки са почнали кариерата си от стартови позиции в Гопет Транс. Развиваме капацитета на хората и това е основното ни преимущество “, означи Станчева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР