Секторът на децентрализираните финанси (DeFi) претърпя забележителна еволюция, белязана от

...
Секторът на децентрализираните финанси (DeFi) претърпя забележителна еволюция, белязана от
Коментари Харесай

Бум на DeFi пространството – над $80 милиарда вече за заключени в различни проекти

Секторът на децентрализираните финанси (DeFi) претърпя забележителна еволюция, белязана от доста нарастване на общата заключена стойност (TVL), която към този момент надвиши $80 милиарда.

Това възобновление е изключително удивително след бурното рухване на стабилната монета Terra през май 2022 година Със своята децентрализирана архитектура и новаторски финансови оферти DeFi бранша притегли вниманието както на вложителите, по този начин и на запалянковците.

Скокът в TVL акцентира устойчивостта на DeFi протоколите и устойчивия интерес към децентрализираните финансови решения. Въпреки предишните неволи секторът показва способността си да се приспособява и да процъфтява. Този скорошен крайъгълен камък акцентира продължаващата еволюция и капацитета на DeFi секторът да революционизира обичайните финанси.

Лидер в DeFi е Lido, известна със своята платформа за ликвиден стейкинг, която може да се похвали с впечатляващата обща заключена стойност (TVL) от $30.193 милиарда. Това слага Lido на челно място в DeFi пейзажа, отразявайки нейната значителност и въздействие в промишлеността.

Приблизително една година и девет месеца след неуспеха на стабилната монета UST, секторът означи възобновление на TVL, надхвърляйки $82.9 милиарда все още на писане на публикацията. Това възобновяване демонстрира устойчивостта на бранша и способността му да се възвръща от компликациите, макар провокациите, подбудени от срутва на Terra.

Етериум остава преобладаваща мощ в DeFi, като има над 60% от TVL на бранша. С почти $48.288 милиарда, разпределени в 981 разнообразни DeFi протокола в мрежата на Етериум , блокчейнът служи като главен център за децентрализирани финансови действия, привличайки забележителен размер вложения и транзакции.

Tron се обрисува като важен състезател, който се подрежда на второ място по величина с TVL от $8.703 милиарда, допринасяйки. Други известни блокчейни като BNB , Arbitrum , Solana и Биткойн също играят решаваща роля в оформянето на разнообразния пейзаж на децентрализираните финанси, като всеки от тях внася в екосистемата своите неповторими преимущества и благоприятни условия.

Въпреки забележителния скок единствено за 130 дни, остава неустановеност по отношение на устойчивостта на растежа на DeFi бранша. Въпреки че секторът се възвърне от крипто зимата, той е изправен пред разнообразни провокации и опасности. Ето за какво участниците на пазара би трябвало да демонстрират нерешителност и усърдие при навигацията в динамичния DeFi пейзаж.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР