Сектор „Образование“ е водещ в два от четирите главни приоритета

...
Сектор „Образование“ е водещ в два от четирите главни приоритета
Коментари Харесай

Дигиталните умения са във фокуса на европредседателството

Сектор „ Образование “ е водещ в два от четирите основни целта на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година - Бъдещето на Европа и младежите и Цифрова стопанска система и умения на бъдещето. Изключително значимо е да запазим равнището на европейските вложения в образованието и образованието, допълващи националното финансиране, в това число на средствата от кохезионните фондове. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в границите на постоянното съвещание на Съвета по обучение, юноша, просвета и спорт на Европейски Съюз.

Българското председателство поддържа устрема за нарастване на вложенията и добавената стойност от стратегия „ Еразъм+ “ в посока увеличение на подвижността, разпространяването и използването на познания и общи полезности. Той акцентира, че Европа повече от всеки път има потребност от упорит проект за развиването на цифровите умения и просветеност. Министър Вълчев уточни също, че грижите за ранното детско развиване и намаляването броя на отпадащите възпитаници са изведени като водещ приоритет на българското държавно управление.

В рамките на съвещанието на Съвета министър Вълчев се включи в спор за нова визия на европейско равнище за това по какъв начин професионалното обучение и образование да отговори на високите условия на потребностите на стопанската система, както и за самостоятелното развиване и израстване на новото потомство европейци. Дуалното обучение ще има своето значимо място в този дневен ред във връзка с образуването на умения и развиването на гении в подтекста на ученето през целия живот, съобщи министър Вълчев. Той акцентира, че в България е обновена нормативната уредба, което разрешава и на междинни и обединени учебни заведения да осъществят паралелки за образование по специалност, изключително значима за даден район.

Приобщаващият резултат на професионалното образование и построяването на партньорство с общини и бизнес е значим детайл на тези политики, съобщи министърът. Той показа съответните ограничения на МОН, допринасящи за по-пълното потребление капацитета на професионалното обучение и образование за развиването на предприемаческо и новаторско мислене и умения. Такива са моделът за акумулиране и трансфер на заеми в границите на една и съща степен, само че и сред степени на образованието, както и основаването и използването на модели за съдействие сред междинните и висшите учебни заведения, учащите институции и бизнеса. Министър Вълчев предложения министрите на Европейски Съюз на конференция, отдадена на „ Професионалното обучение и образование като първи избор “ през април 2018 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР