Секссимволът от близкото минало Гойко Митич, по когото припадаха всички

...
Секссимволът от близкото минало Гойко Митич, по когото припадаха всички
Коментари Харесай

Гойко Митич се сгоди на 82 


Секссимволът от близкото минало Гойко Митич, по който припадаха всички дами от соца, има плевел любовен живот и през днешния ден. Наскоро легендата от „ Оцеола”, който се е открил трайно в Берлин, навърши 82 години.


Той към момента е в забележителна форма. Не единствено че продължава да се снима в сериали, да играе в театъра и да спортува всеки ден, само че намира време и за обич. Гойко споделя пред немските медии, че има нова избраница, само че не желаел да обявява връзката им обществено, въпреки да живеели съществено на фамилни начала.


Легендарният артист в страните от Източния блок през 70-те години от четири десетилетия живее в старинния берлински квартал „ Кьопеник” в непретенциозен двустаен апартамент чартърен. Получава ниска пенсия и по тази причина му се постанова да играе в театъра на Мекленбург. Предпочита да кара велосипед - с него върви на покупки и обикаля Берлин. Митич, който на млади години е бил в националния тим по гребане на Югославия, е във превъзходна форма. През лятото кара кану в езерата на Берлин и се гмурка в Гърция.


Става прочут с основни функции като вожда Токай Ихто в „ Синовете на Великата мечка”, снима се още в „ Чингачхук”, „ Оцеола”, „ Улцана”, „ Следите на Сокола”. Бащата на Винету е последната му роля в киното. А през днешния ден се изявява в немски театри в ролята на индианеца в „ Полет над кукувиче гнездо” и на Алексис Зорбас в едноименния мюзикъл по романа на Никос Казандзакис.

Гойко Митич е роден през 1940 година в Лесковац, Южна Сърбия, в селско семейство. „ Моето детство беше нормално, само че щастливо, споделя Гойко Митич. - Израснах на село в годините след Втората международна война. Нямахме съвсем нищо. Даже една футболна топка беше същинско благосъстояние. Затова пълнехме чорапите на баба с парцали и ритахме с тази спонтанна „ топка”. Бяхме по през целия ден измежду природата. Така от шестгодишен се научих да яхвам, и то без седло. Като дребен желаех да съм положителният каубой, а не неприятният индианец”, връща се в детството си той.


Митич приключва Белградската спортна академия. За първи път се снима в киното през 1961 година като дубльор. Забелязан от продуценти, през 1964 година попада в източногерманската кино студия ДЕФА и изиграва основните функции в съвсем всички индиански уестърни, които извършва без дубльор. За функциите на червенокож Гойко споделя: „ Най-голямата компликация при фотосите за мен беше пушенето! Аз съм непушач и сцените с лулата на мира отнемаха цяла безкрайност. ”


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР