Сегментът на безалкохолните бири у нас продължава да расте и

...
Сегментът на безалкохолните бири у нас продължава да расте и
Коментари Харесай

С 18% в обем е пораснал пазарът на безалкохолни бири у нас през 2022 г.

Сегментът на безалкохолните бири у нас продължава да пораства и през 2022 година с 18% растеж в размер и 23% растеж в стойност. Въпреки че цялостният дял на безалкохолните бири в България по отношение на общия бирен пазар е към момента дребен, към 1%, през последните години се следи постоянна наклонност за напредък. През 2021 година пазарът на безалкохолните бири пораства с 20% в средноценовата категория и с 28% в премиалната категория бири. За район Централна и Източна Европа безалкохолните бири са най-бързо растящият сегмент за последните 7 години по данни на Global Data.

Следвайки световните трендове и потребностите на потребителите за артикули, които допълват техния деен и уравновесен метод на живот, през 2023 година „ Каменица “ АД прибавя още две напълно безалкохолни бири към портфолиото си – Staropramen 0.0% и Stella Artois 0.0%. С това компанията се трансформира в водач на бирения пазар у нас с максимален брой марки безалкохолни бири – Каменица в 500 мл опаковка от кен, Staropramen в опаковки от 500 мл кен и 330 мл стъклена бутилка, Stella Artois в опаковки от 500 мл кен и 330 мл стъклена бутилка и Beck’s в опаковка от 330 мл стъклена бутилка.

Новите безалкохолни Staropramen и Stella Artois са основани посредством деликатно премахване на алкохола посредством вакуумна екстракция, с която се резервира във допустимо най-голяма степен усетът и ароматът на обичайна алкохолна напитка. При основаването на първокласната Stella Artois пивоварите са комбинирали шестстотингодишното завещание на марката с най-хубавите, напълно натурални съставки, които способстват за изразената хмелова мъка и ободрителен усет. Staropramen впечатлява със своя пресен, кондензиран и достоверен усет. И двете 0.0% бири резервират отличителния усет на премиалните си марки и са подобаващи за всички моменти, в които е належащо да избегнем използването на алкохол. През 2022 година „ Каменица “ АД пусна на пазара и изцяло безалкохолните Каменица 0.0% и плодовия бирен микс Fresh 0.0% в два усета.

 С 18% в размер е пораснал пазарът на безалкохолни бири у нас през 2022 година

„ Гордеем се, че можем да предложим най-разнообразното портфолио от безалкохолни бири на българския пазар. Това са оферти на четири разнообразни бирени марки – Каменица, Staropramen, Stella Artois и Beck’s – с които покриваме както средноценовия, по този начин и премиалния и суперпремиалния сегмент. Вярваме, че по този метод ще предложим различни решения на другите таргет консуматори за моментите, в които не биха могли да употребят алкохолни питиета. “, споделя Юлиана Борисова, шеф „ Маркетинг “ в „ Каменица “ АД.

С новите две попълнения компанията се нарежда като производител, отговарящ на настоящите потребителски търсения, ориентирани към виновната консумация на алкохол. По данни на PriceWaterHouse от 2020 година 69% от потребителите са станали по-внимателни към своето здраве вследствие пандемията от Ковид-19, а 63% обръщат повече внимание на това какво пият и ядат.

 С 18% в размер е пораснал пазарът на безалкохолни бири у нас през 2022 година

„ Грижата за хората, започвайки от нашите чиновници и преминавайки през потребителите, клиентите и сътрудниците ни, е наш главен приоритет и ние успяхме във времето да затвърдим позициите си на визионер в бранша и обществено виновен производител. С безалкохолните други възможности на нашите обичани бири затвърждаваме още веднъж дългогодишния си ангажимент да промотираме виновна консумация на алкохол изключително що се касае и до отговорно шофиране и сигурност на пътя. Тази наша задача към този момент 15 години надграждаме и с акцията „ Алкохолът е неприятен водач “ и се радваме, че към този момент имаме действителни решения за всички водачи, които са и бирени фенове. “, разяснява Радостина Хаджийска, шеф „ Правни и корпоративни въпроси “ в „ Каменица “ АД.

 С 18% в размер е пораснал пазарът на безалкохолни бири у нас през 2022 година

Необходимостта от предлагането на безалкохолни бири демонстрира и забележителния растеж на пазара в този сегмент в последните години, като 37% от потребителите споделят, че възнамеряват да понижат използването на алкохол, като максимален е процентът във възрастовата група 18 – 24 (GlobalData, 2017). Множество нови изследвания демонстрират усилване на тези трендове, които са предизвикани от огромния интерес към по-здравословния метод на живот и търсенето на артикули, които са съвместими с него, сочи проучване на Business Research Company. То демонстрира още, че размерът на световния пазар на безалкохолна бира нараства от 18,44 милиарда $ през 2022 година до 20,16 милиарда $ през 2023 година при общ годишен ритъм на напредък (CAGR) от 9,3%. 

Повече за „ Каменица “ АД:

„ Каменица “ АД е една от водещите пивоварни компании в България, част от интернационалната Molson Coors Beverage Company. Компанията има повече от 142 години опит, история и обичаи, поставяйки основите на пивоварната индустрия у нас. Бирата е в сърцето на “Каменица ”, а пристрастеността на чиновниците към пивоварството е това, което трансформира зрънцето ечемик в пивка кехлибарена течност. В богатото портфолио на компанията са едни от най-обичаните бирени марки като Каменица, Бургаско, Astika, Staropramen, Stella Artois, Corona, Beck’s, Guinness и други.

Компанията оперира с една пивоварна в град Хасково и микропивоварна за ръчно приготвени бири в Пловдив. Един от целите ѝ е да прави бизнес по виновен и резистентен метод и да ангажира чиновниците и сътрудниците си с начинания, които усилват позитивния отпечатък на бизнеса върху околната среда и обществото. Избор №1 за чиновниците, клиентите и потребителите е упоритостта, която води компанията напред. За повече информация посетете www.kamenitzacompany.bg.

 

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР