Сегашното състояние на банковия сектор, заедно с решението на Федералния

...
Сегашното състояние на банковия сектор, заедно с решението на Федералния
Коментари Харесай

Рецесия и безработица в САЩ: Какви инвестиционни възможности можем да открием?

Сегашното положение на банковия бранш, дружно с решението на Федералния запас на Съединени американски щати да увеличи лихвените проценти до най-високите равнища от повече от две десетилетия насам, докара до опасения за стопанската система.

Експертът на Bloomberg, Майк Макглоун, изрази опасенията си за евентуално доста икономическо пренастройване в границите на една година.

В изявление, оповестено на 4 май, Макглоун, старши стоков пълководец на Bloomberg, предизвести за допустимо в близко бъдеще. Той предвижда конюнктура на тежка меланхолия, с възходяща безработица, продължаваща дефлация и рекорден спад на показателя на цените на производителите (PPI).

PPI претърпява най-бързия си спад от 75 години насам, както загатна Макглоун в Twitter на 27 април, където цитира Алфонсо Пекатиело, основен изпълнителен шеф на компанията за капиталови тактики The Macro Compass.

Пекатиело изрече съмнение, че пазарът на облигации чака близо 200 базисни пункта понижение на лихвените проценти на Федералния запас през идващите 18 месеца.

Макглоун изясни още в изявлението, че има забележителен напън върху Федералния запас да облекчи обстановката. Той обаче счита, че те ще се поколебаят да го създадат заради разнообразни фактори, в това число заканите против Фед и повишаването на безработицата, които способстват за икономическото пренастройване.

В допълнение към тези опасения МакГлоун чака златото да надмине платината и среброто – наклонност, която нормално се следи по време на рецесиите в Съединени американски щати. Той предвижда цената на златото да доближи $3,000 за унция и не вижда спънки пред златото да продължи да превъзхожда другите активи.

Освен това Макглоун и преди е планувал забележителен спад за криптовалути като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH). Той чака, че тези цифрови валути ще бъдат подложени на напън от спадащия фондов пазар и стягането на политиката на Федералния запас, защото стопанската система навлиза в криза.

Струва си да се означи, че прогнозите за криза на Макглоун съответстват с тези на Робърт Кийосаки, прочут вложител и създател на известната финансова книга.

Кийосаки непрекъснато предизвести аудиторията си за огромната възможност от идно, което да засегне Съединените щати и целия свят.

Подобно на Макглоун, Кийосаки показва оптимизъм във връзка с различни вложения като злато, сребро, Биткойн и даже Wagyu (говеждо месо).

Той счита тези активи за желани пред акциите, борсово търгуваните фондове (ETF) и фиатните валути като щатския $, които постоянно подлага на критика като или.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР