Сегашният 44-и състав на българския парламент приключва работата си с

...
Сегашният 44-и състав на българския парламент приключва работата си с
Коментари Харесай

"Екзакта": Парламентът приключва работа с 18% одобрение и 70% неодобрение

Сегашният 44-и състав на българския парламент завършва работата си с утвърждение от 18% и отрицание от 70%.

Това демонстрират дДанните са от национално проучване на „ Екзакта Рисърч Груп”, извършено в интервала сред 15 и 22 февруари измежду 1005 пълнолетни българи по метода „ лице в лице “. Изследването е обезпечено със лични средства.

Особено изразително е неодобрението към Народното събрание измежду столичани, измежду младите българи на възраст под 30 години, както и измежду най-възрастните - над 60 години.

Добри оценки за работата на 44-то Народно заседание в края на неговия мандат дават 52% от гласоподавателите на ГЕРБ, 38% от последователите на Вътрешна македонска революционна организация, 17% от гласоподавателите на Движение за права и свободи, 14 % от симпатизантите на Патриотична коалиция „ Воля – НФСБ”, 7% от гласоподавателите на Българска социалистическа партия, 5% от тези на Има Такъв Народ и 3% от симпатизантите на Демократична България.

Снимка: Ладислав Цветков

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева завършва мандата си с 25% утвърждение, това надвишава с 8 пункта утвърждението към ръководената от нея институция. Неодобрението към работата й е 58%.

Председателят на Народното събрание има поддръжката на 78% от гласоподавателите на ГЕРБ. Добри оценки за работата на Цвета Караянчева дават две трети от гласоподавателите на новата патриотична коалиция „ Воля-НФСБ”, както и една трета от гласоподавателите на Вътрешна македонска революционна организация. Най-ниско е утвърждението към Председателя на Народното събрание измежду гласоподавателите на Българска социалистическа партия -4% и на ДБ-3%.

При съпоставяне на утвърждението на 44-то Народно заседание в края на неговия мандат, с утвърждението на 43-то Народно заседание също в края на неговия мандат, по данни на Екзакта няма значима разлика в оценките. И тогава, и в този момент, утвърждението към mарламента е сред 17% и 18%, а неодобрението и към двата състава на Народното събрание се приближава до 70%.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР