Сегашната криза с бежанците е плод на американския интервенционизъм в

...
Сегашната криза с бежанците е плод на американския интервенционизъм в
Коментари Харесай

Д-р Николай Михайлов: Европейските лидери са панически безпомощни

„ Сегашната рецесия с бежанците е плод на американския интервенционизъм в тези руинирани страни. Този колос с пилешки мозък надали е планувал каква рецесия ще провокира ”, съобщи психиатърът доктор Николай Михайлов в утринния блок на Българска национална телевизия. Той счита, че емигрантската ръфам е произвела безпорядък, с който европейските водачи не са в положение да се оправят. „ Европейските водачи са под паника безпомощни, те са фатализирани и работят като пресрещнати от историята”, твърди психиатърът. Несправянето с рецесията демонстрира „ слабостта на европейското водачество, попаднало в клопката на къснолибералните си предразсъдъци”.

Според него през днешния ден жертва са бежанците, а на следващия ден жертва ще е Европа, която губи своята еднаквост, губи себе си. „ Идеята за Европа е пред огромна заплаха”, съобщи доктор Михайлов. И добави, че репортажи като този с изхвърления мъртвец на 3-годишно дете на брега пречат на европейските водачи да излязат от „ филантропичния захлас и да вземат верните решения”.

Колкото до нахлуващите ислямисти в Европа, психиатърът счита, че във войната с радикалния ислям няма паузи и че Европа би трябвало да избере личния си интерес и културна принадлежност пред „ хората с различен дневен ред, които носят два типа оръжие – оръжието на експлозива и оръжието на утробата, на демографския взрив”.

Д-р Михайлов дефинира бежанците като обезкоренени хора, които са подхванали бягство към консумативния парадайс. „ Бежанецът е млад мъж с американски панталони и смарт телефон в ръка, той няма принадлежност и е претендент за консумативното общество”, проучва психиатърът.

Според него европейските водачи не би трябвало да се занимават с това кой е по-добър, тъй като това са лесни решения, а би трябвало да мислят и да вземат сложните решения, без да се поддават на провокациите на медиите, които пораждат „ подправено държание на виновни хора, чиято посока на дейности не взема решение проблемите, а по-скоро ги обслужва”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР