Сега в ежедневието ни може да се сблъскваме с много

...
Сега в ежедневието ни може да се сблъскваме с много
Коментари Харесай

Радев: Надявам се проблемите да отшумят заедно с хората, които ги създават

Сега в всекидневието ни може да се сблъскваме с доста проблеми, само че се надявам, че те ще отшумят дружно с хората, които ги основават и употребяват със користни цели ". Това съобщи президентът Румен Радев, представен от пресслужбата на президентството, по време на конференция " Спортът, децата и бъдещето ".

Той уточни, че от развиването на всеобщия спорт и патриотичното образование зависи дали България ще бъде конкурентоспособна нация в бъдеще.

Кръглата маса се провежда от публичния съвет " Физическо образование и спорт ", който беше основан от президента преди година.

" Бъдещето принадлежи на тези далновидни и дейни народи, които освен развиват нововъведения и високи технологии, само че и се грижат за физическото и психическото здраве на жителите си ", уточни Радев. И добави, че животът се трансформира в " задъхано съревнование " с увеличаващ се стрес, за което са нужни воля, темперамент, резистентност, дисциплинираност, само че и възприятието за групов дух.

 Радев: Надявам се проблемите да отшумят дружно с хората, които ги основават
© LAP.BG

" Необходимо е патриотично образование и обич към националния химн, байрак и родината, а това върви дружно и със спорта ", сподели президентът.

По думите му цел на конференцията е да бъдат посочени ефикасни способи за възстановяване на здравния и психическия статус на младите българи, по какъв начин да се избегнат нездравословните фактори и да се подобрят изискванията за развиването на всеобщия спорт.

Преди ден Радев приказва за абсурда към мача България - Англия и съобщи, че " футболът е огледало на положението на страната ". Последва остра реакция от министъра на спорта Красен Кралев, който съобщи, че президентът " за следващ път прояви своята непросветеност по отношение на жизненоважни тематики от публичния живот в страната ни ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР