Сега ще ви дадем идея как да направите едни по-различни

...
Сега ще ви дадем идея как да направите едни по-различни
Коментари Харесай

Бродирани яйца за Великден

Сега ще ви дадем концепция по какъв начин да извършите едни по-различни великденски яйца - посредством бродиране.

Любомира бродира гоблени към този момент 20 години. В един миг взема решение да „ избродира " коледни и пролетни картички, а през днешния ден към този момент работи и върху яйца.
Любомира Заркова: Не беше обич от пръв взор, не ми харесваше първоначално. Трябва да имаш огромно предпочитание да го правиш това нещо, да си толерантен и с огромна обич да вложиш нещо от себе си и душата си в направата, всяко ръчно произведение си носи обръщение.
Бродираното яйце е декоративно, сега Любомира работи със стиропор, с цел да могат готовите яйца да ни радват и след Векикден. За да създадем бродирано яйце, би трябвало първо да изработим претекста, а по-късно да „ облечем " яйцето.

Любомира Заркова: Първо се срязва по дължини. И по-късно стартирам да въвеждам цялата панама в разреза, който съм направила. Избирам подобаващ цвят, който да сложа на гърба. Същото напъхване продължава и с гръбчето.
След това избираме ширит и спомагателни украшения, които прилепяме към декоративното яйце. Едно бродирано яйце може да бъде направено в границите на няколко часа или до 2-3 дни.

Любомира Заркова - фен по бродиране на яйца: Започнала съм от януари месец в този дух да работя и всичко това е приятност за очите на мои близки.
Така зайчета, пиленца и български шевици оживяват под пръстите на Любомира и разсънват усмивка и наслада от идните великденски празници.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР