Сега е последният влак, който Северна Македония трябва да използва,

...
Сега е последният влак, който Северна Македония трябва да използва,
Коментари Харесай

Посланикът на Словакия в Скопие: Сега е последният влак на РСМ за ЕС

Сега е последният трен, който Северна Македония би трябвало да употребява, тъй като няма друга опция за оставане в европейските направления. Това сподели посланикът на Словакия в Скопие Н. Пр. Хенрик Маркус, съобщи МИА. Маркус през днешния ден посети македонския град Делчево.


Липсата на опция за Северна Македония във връзка с приемането й в Европейски Съюз е било ясно декларирано на последната среща на 13 юли в Скопие.

(Тогава на срещата участваха министърът на външните работи на Австрия Александър Шаленберг, и министрите на външните работи на Чехия и Словакия.

„ Решението може да пристигна единствено от вас, то няма да пристигна от Брюксел, Виена или Братислава и ви убеждавам, че няма да пристигна и от София “, съобщи тогава Шаленбер. " Нашето обръщение е просто и мощно – няма време за губене, бихме желали да продължите с нужните конституционни промени, с цел да продължите договарянията за участие. Да се отсрочи приемането на промените значи да се отсрочи присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз, сподели още Шаленбер на 13 юли).

" Тази тристранна група има доста положително съдействие, може би по-добро от Вишеградската група, и тогава министрите дадоха доста ясни послания. Случилото се с по този начин нареченото " френско предложение " може и да не е най-хубавото, само че подобен е животът. Животът не е обективен, и Македония няма друга опция с изключение на да постъпи вярно. Абсолютно това беше посланието ", сподели словашкият дипломат.

Според Маркуш страната може да бъде сложена в обстановка да бъде оставена на пътя, а Албания да продължи напред към Европейски Съюз. В отговор на мнения на опозицията в страната, Маркус споделя, че опозиционните водачи единствено приказват, само че не оферират опция или решение.

" Сега сте в доста сложна обстановка - Македония да стои на пътя, а Албания да върви напред, вместо да създадем тандем и да създадем единственото положително решение - допустимо най-бързо участие на Северна Македония и Албания. И по тази причина считам, че посланията на министрите от по този начин наречения формат " Славков " бяха ясни. На тази среща нашият министър цитира Кофи Анан, някогашен секретар на Организация на обединените нации, който сподели: „ Времето е в този момент и изборът е доста явен “, обърна се Маркус към македонските управляващи. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР