Сега е моментът, в който аз и съмишлениците, с които

...
Сега е моментът, в който аз и съмишлениците, с които
Коментари Харесай

Стефан Янев: В политиката е важна последователността

Сега е моментът, в който аз и съидейниците, с които дружно приготвяме плана, взехме решение, че е време да отговорим на най-малко два значими въпроса. На първо място това е нуждата в действителното правене на политика, да има изясненост накъде вървим, с цел да имаме някаква предвидимост за утрешния ден. Новото ще бъде съобразено с желанието на хората, които желаят да вземат участие. Втората мотивационна причина, която е движещата ни мощ, това е нашата мотивация, че ние би трябвало да се опитаме да запълним тази празнина сред гражданското общество и партиите. Нашата упоритост е тъкмо тази, жителите всекидневно да бъдат в положение да споделят със своите представители във властта. Това сподели Стефан Янев - водач на партия " Български напредък " и някогашен длъжностен министър председател, в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

" Това, което е нашата упоритост, тръгвайки с политически план е, че както аз в персонално качество, както и екипът, с който работихме, стигнахме до извода, че в политиката е значима последователността в говоренето и в действието. Нашата увереност идва от обстоятелството, че това, което сме дали обещание, сме създали, и считаме по този начин и да е отсега нататък ", обясни още Стефан Янев.

" В момента има възел от проблеми и тяхното решение по един систематичен път най-малкото е предизвикателство. Това, което би трябвало да се направи, без да давам съвет, е във всичките си дейности да се търси националният и публичен интерес, и те да се пазят по най-хубавия метод ", сподели водачът на партия " Български напредък ".

Стефан Янев разяснява, че референдумът е потвърден инструмент за взимане на значими решения за страната, като разясни, че при нужда и при единодушие и от гражданското общество и от партиите, би подкрепил сходна концепция.

Янев разяснява и подписването на анексите от шефа на " Булгаргаз " по време на служебното държавно управление, отпред на което беше той, и които не дават опция България сега до получава по-евтин азерски газ.

" Тази тематика не е била обсъждана на Министерски съвет, нито е била обсъждана в конкретика. Тогава в оня миг евентуално е било вярно, евентуално решенията са били вярно обосновани по логиката на оня ден. Той тези решения допускам не ги е взимал самичък. Този въпрос не е поставян на моето внимание ", изясни Янев.

Стефан Янев разяснява и решението на Народното събрание да бъде ремонтирано украинско въоръжение в България.

" Това решение сподели едно неумение за политически разговор с гражданското общество. От самото начало на войната се постановиха разнообразни видове говорене под влияние на страстите. В последна сметка решението е такова, каквото е, и за жалост най-големият резултат от него е, че българското общество е разграничено. Всичко това на фона на изнервеността на българина, на фона на страха от войната и нейните последици, мисля, че е с много отрицателен нюанс в обществото ", сподели Янев.

Стефан Янев сподели още, че е значимо по какъв начин стои България в геополитически проект. " България е член на Европейски Съюз и в НАТО. Когато българският народен интерес е предпазен, той става още по-защитен посредством участието в тези организации. Така че ние би трябвало да се стремим към това ", изясни Стефан Янев. Той добави още, че България не уплътнява участието си посредством интензивно държание, като разясни, че нашите представители в двете организации не са били дейни през цялото време на даден развой.

Янев разяснява и концепцията на Кирил Петков за отместване във времето на ветото на Северна Македония.

„ Това за следващ път показва, че министър председателят не познава механизмите на деяние на Европейски Съюз. Няма метод да се стартира процесът за присъединение и по-късно да се постанова несъгласие. Самата процедура е направена по този начин, че може да се бави, само че не и да се спре ", съобщи Стефан Янев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР