“Сега 1/3 от населението е ваксинирана. Много ни се иска

...
“Сега 1/3 от населението е ваксинирана. Много ни се иска
Коментари Харесай

Радка Аргирова: В края на януари ще започне сериозната вълна от “Омикрон

“Сега 1/3 от популацията е имунизирана. Много ни се желае до края на януари да стигнем до най-малко половината и това е нашата упоритост. В края на януари ще стартира сериоз

Виждаме, че има позитивни резултати, т.е. има подобен вид в страната, удостовери вирусологът

“В това състояние (б.р. да се трансфорат в COVID-гето) могат да бъдат всички страни, които са с невисок % на ваксинално покритие. В момента в Европа те са пет, измежду тях Румъния, Литва и България ”.

Това сподели за Факти.бг вирусологът проф. Радка Аргирова.

“Направих си труда да проуча има ли проучвания преди Коронавирус във връзка с настройките за ваксинация, освен това особено при деца. Знаете, че националният имунизационен календар стартира още от деня на раждането. Направих това изследване благодарение на Националната педиатрична асоциация. Оказва се, че едно изследване демонстрира, че през 2017 година 50% от българските родители не биха разрешили децата им да се имунизират, в случай че ги бяха попитали. Искам да кажа, че за това (б.р. за антиваксърските настроение) не е отговорен самият COVID-19, има го отпреди ”, сподели още тя.

“Не единствено при COVID-19, само че и при при други феномени, с които се сблъскваме, се вижда, че когато прекалено много се приказва, на човек не му се слуша. Тук обаче имаме особености в говоренето. Първо, още от началото не се стартира да се приказва с научни обстоятелства, които да бъдат безапелационни, да не са догадки и да са потвърдени. За това има причина. Става дума за нов обект, който предстои на проучване. Всеки ще каже:  “Да, по този начин беше, ново беше, от кое място да знаем какво да приказваме ”. Не съм съгласна с това. Това е вирус от семейство “коронавируси ”, това семейство ни е известно от дълго време. Чак толкоз кой знае какви новости не са настъпили, като се изключи че да вземем за пример за първи път толкоз години, при толкоз епидемии, ние не знаем кой е междинният гостоприемник на вируса от мястото на естествената му среда на живот и развиване до идването му при индивида. Това до момента не се е случвало и доста ме тормози ”, сподели още проф. Аргирова.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР