Седях на опашка в болницата. И разговарях с доста интересна

...
Седях на опашка в болницата. И разговарях с доста интересна
Коментари Харесай

Разговарях с бездетна жена на 70 години. Не раждам – съзнателно. Разбрах дали съжалява тя за това.

Седях на опашка в болничното заведение. И разговарях с много забавна жена. Вече е на 70 години. Изглеждаше спретнато, добре поддържано. Не като остаряла жена.

Тя умишлено реши да направи кариера и да живее до дъно за себе си. За първи път се омъжи на 20 години.

Съпругът за децата до 30-те й години не я питаше. След това, когато почнал диалог за деца, тя се разведе с него. Галина, по този начин се споделя тази жена, съумя да построи кариера, да обиколи целия свят, да се облича във Франция.

Когато беше на 60 години, вторият й брачен партньор умря. И Галина остана сама. Сега тя върви по клубови и стартира да се занимава с финландско вървене. Активно следи здравето си.

Попитах я: – Но ти към момента не съжаляваш, че не си родила дете. Сега нямаше да се останеш сама? – Знаеш ли, скъпа, не, не скърбя.

Защото всички мои другари са родители на деца. И знаеш ли какво? Сега са сами. Но за разлика от тях, мога най-малко да заплащам за себе сисама, да платя на човек, който ще ми донесе продуктите и чаша вода, когато ще съм болна. И даже личните им деца няма да се грижат толкоз мощно за тях. Права ли Галина?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР