Седмото поколение на най-продавания модел на BMW и всъщност лицето

...
Седмото поколение на най-продавания модел на BMW и всъщност лицето
Коментари Харесай

Тествахме обновената пета серия на BMW

Седмото потомство на най-продавания модел на BMW и в действителност лицето на марката, което е обозначено с показател G30, претърпя рационализация. Колата към този момент е на нашия пазар, а екипът ни направи обширен тест драйв, усещанията от който ви описваме в този момент. Най-общо казано това е всичко, което бихте очаквали от актуален премиум седан. Автомобилът е станал по-лек, по-бърз, по-ефективен и снабден с комплект, самостоятелни технологии.
Екстериор и интериор
Леките " козметични интервенции " през 2020 година внасят във външния тип някои забавни промени - забележете новите предни и задни светлини, броните и леко модифицирани бъбрековидни решетки. Хубавото, съгласно нас е, че дизайнерите не са прибегнали до фрапантно увеличаване на " бъбреците ", каквото следим при новата четвърта серия и при Х7.

Иначе това потомство 5er започва с нова платформа - само че не същата като при седмата серията. Тук няма въглеродна вътрешност, а единствено високоякостна стомана, алуминий и магнезий. Всички външни панели са направени от алуминий, които са част от пакета за олекотяване, водещ до понижаване на общата маса с цели 100 кг спрямо миналата серия 5. И това макар многото спомагателни технологии на борда.

 Тествахме обновената пета серия на BMW

Като цяло външният тип е ясна еволюция. Подобни пропорции, само че по-строго усъвършенствани във всяко отношение. Тези, които са разочаровани от лицето на най-новата серия 4, ще се зарадват, че тук такива радикални промени няма.

Линията на покрива наподобява по-скосена в задната си част, само че това е така наречен зрителна машинация, тъй като инженерите са съумели да създадат това, без да се прави компромис с интериорната височина. Позициите на лидера и пасажерите в салона са по-нискоразположени, заради което всеки, настанил се в салона на обновената петица се усеща пространно, както начело, по този начин и откъм гърба.
 Тествахме обновената пета серия на BMW

Що се отнася до приборния панел, той е напълно цифров, осведомителен е и много подсъзнателен за ръководство. Седалките са твърди, само че ергономични и задоволително огромни, даже и за едри лидер и пасажери.
Двигатели и ходови характерности
Двигателите са от до момента познатото семейство на BMW, което значи, че не са нови за G30, само че през 2020 година се прибавя така наречен мека хибридна технология към базовия бензин 520i, както и към дизела 530d xDrive. Всичко това се прави за тези елементи да станат по-екологични. Преди въпросното обновяване само версията 520d, се възползва от тази технология, като това се случи в края на 2019 година

Двигателната гама обаче се разграничава от първичната от 2017 година. Сега са налични бензиновите 520i и M550i xDrive, дружно с дизелите 520d и 530d xDrive, както и хибридите 530e и 545e - последните към момента не са разполагаем за тест, защото се чака да дойдат в края годината с 3.0-литров бензинов редови шестак. Всички елементи са положителни за новата петица и даже при най-слабите не се усеща липса на двигателна сила. Естествено, версията M550i е най-впечатляваща от към динамичност.
 Тествахме обновената пета серия на BMW

Що се отнася до возията, тя е оптималният вид от комфорт и спорт. В взаимозависимост от определения режим, колата може да " люшка " като лодка, както и да бъде доста твърда. В състезателен режим и по-висока скорост в завои, ясно се усеща ниския център на тежестта и идеалното преразпределение на тежестта. Благодарение на това кренът в завоите е най-малък, а недозавиване няма.

Акцент са и неизбежните дейни усъвършенствания на шасито - в това число изменчиво адаптивно положение на амортисьорите, стабилизация против странично ускоряване, както и системата за ръководство на четирите колела. Странно е, че BMW е марка, толкоз мощно обвързвана със задвижването на задните колела, а единственият модел единствено със задно, който се предлага е 520d. По-мощните 530d и M550i са единствено xDrive.
 Тествахме обновената пета серия на BMW

Най-впечатляващият елемент, както към този момент споменахме е на версията M550i xDrive. Той е обозначен с показател N63 и е V-образен осемцилиндров. Трябва да знаете, че този елемент е доста е добър, само че е и необичайно спокоен. Всичко зависи от това какъв жанр на шофиране ще му приложите. Ако желаете " спорт ", то би трябвало да сте готови, че този елемент е кадърен да форсира обновената петица от 0 до 100 км/ч за умопомрачителните 3.8 секунди, а комбинацията с осемстепенната автоматизирана трансмисия значи, че в нито един миг няма да изпитате потребност от спомагателна мощност и двигателна сила. Изкуственият V8 звук, подаван в кабината, също прибавя забавно чувство.
Още технологии и цени
Новата радиаторна решетка съдържа по-ефективни дейни въздушни щори от тези на предходния модел, а LED фаровете са съществено осъвременени. Още от базовата трансформация се предлага повече съоръжение, като екстрите превъзхождат тези, включени в базовото съоръжение на множеството съперници. Що се отнася до листата с варианти, то разглеждайки го доста бързо се пренасяме в света на седмата серия, като единственото значимо нещо, което не можете да получите в 5er от флагмана 7er, е въздушното окачване.

Основната технология, която притегли вниманието ни в обновената петица е новия пакет Driving Assistant Plus на BMW - един куп от полуавтономни помощни средства, помагайки на лидера при потребност. При естествена маркировка на пътя и включени системи, единственото, което би трябвало да вършиме е да следите пътната конюнктура и да държите кормилото. Автомобилът самичък поддържа придвижването в избрана лента, дистанцията до колата пред вас и следи пътните знаци.
 Тествахме обновената пета серия на BMW

Няма по какъв начин и да не отбележим неповторимата аудио система в колата, дело на корифеите от Bowers & Wilkins. Head-up екранът е със 70% по-големи зона за гледане, а жестови и гласови команди приключват високотехнологичната конюнктура в обновеното BMW 5er. Всичко това обаче не коства малко. Дали цените на новата BMW 5er са атрактивни, то можете да прецените сами. Само ще отбележим, че макар подобренията и множеството технологии, те не се разграничават от тези на досегашната петица.
 Тествахме обновената пета серия на BMW

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР