Седмицата на пожарната безопасност ще се проведе в Пловдив и

...
Седмицата на пожарната безопасност ще се проведе в Пловдив и
Коментари Харесай

Седмицата на пожарната безопасност в Пловдив

Седмицата на пожарната сигурност ще се организира в Пловдив и региона от 12-и до 18 септември. В рамките на самодейността ще бъдат осъществени събития, отдадени на разпоредбите за безвредно държание при пожар и други произшествия. Това оповестиха от пресслужбата на пожарната. Седем следващи дни в регионалните пожарни служби ще се състоят Дни на отворените порти, демонстрации, образователни евакуации, беседи, исторически изложения, срещи с ветерани и разнообразни публични акции.

Началото на самодейността е в 10:00 часа на 12 септември на площада пред община Пловдив с три огненочервени автомобила - за пожарогасене, избавителна активност и с автомеханична стълба. Посетителите ще имат опция да изпитат бързата си реакция, гасейки ненадейно избуял огън. В самостоятелен ъгъл ще бъде изложена техника, употребена при пътнотранспортни катастрофи, трусове, наводнения и произшествия с рискови субстанции. На въпросите и интереса на посетителите ще откликнат чиновници на Първа районна работа по пожарна сигурност и отбрана на популацията (ПБЗН) - Пловдив и екипите на бранш „ Специализирани оперативни действия " на районната дирекция.



На открита мобилна сцена актьорите на Държавен куклен спектакъл - Пловдив и пожарникарите пред общината в 11:00 часа ще показват театралната режисура „ Безопасна приказка “.

На 13 септември в двора на Регионалната дирекция на ПБЗН - Пловдив ще бъде почетена паметта на починалите при осъществяване на служебния си дълг огнеборци.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР