Седмица преди вота - схеми и оферти за купуване на

...
Седмица преди вота - схеми и оферти за купуване на
Коментари Харесай

Колко струва един глас в Бургаско?

Седмица преди вота - схеми и предложения за пазаруване на гласове. Колко коства един глас на тези избори? В Бургаско през последните дни тече огромна полицейска интервенция против предизборната търговия.

Цената за глас в Бургаско варира от 40 до 100 лв.. Това са данните на полицията, след извършените няколко профилирани интервенции през последните 2 седмици, в по-малките обитаеми места на общините Бургас, Несебър, Руен и Средец.

Според проверяващите, в селата и по-малките квартали са по-уязвими да бъдат манипулирани кого да поддържат на идните избори.

Схемите са разнообразни, огромна част от тях - опрощаване на задължения от лихвари и неналичието на дърва за огрев. Срещу глас за избрана политическа мощ търговците на дърва предложили по-бързо те да бъдат доставени.

" Освен това извършихме инспекции на заложни къщи, на търговски обекти, предоставящи главно хранителни артикули на вересия. За които имахме данни, също по този начин, че е допустимо да бъдат манипулирани, да бъде манипулиран вотът на получателите на тези хранителни артикули. В рамките на последната седмица, единствено на територията на квартал " Победа ", взаимните ни инспекции с Национална агенция за приходите доведоха до запечатване от органите на Национална агенция за приходите на шест такива обекта ", съобщи старши комисар Калоян Калоянов, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас.

До момента са формирани общо 16 досъдебни производства. От прокуратурата оповестиха, че следствията не престават, събират се доказателства и към момента няма повдигнато обвиняване. Операциите в Бургаско ще продължат до деня на вота на 14 ноември.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР