Седмина ученици от Пазарджик и Велинград бяха отличени за техни

...
Седмина ученици от Пазарджик и Велинград бяха отличени за техни
Коментари Харесай

Седем ученици в Пазарджик и Велинград с отличие за достойни постъпки

Седмина възпитаници от Пазарджик и Велинград бяха отличени за техни почтени действия. Те бяха наградени с грамоти от Началниците на районните ръководства в Пазарджик и Велинград основен контрольор Ненко Годжевъргов и основен контрольор Стоян Кюпов.
Прочетете още
През август тази година в региона на централната част на гр.Пазарджик по време на лятната си почивка 13-годишните близнаци Иван Стойков и Атанас Стойков, дружно с приятелите си Мартин Денков и Георги Боснев се разхождали. В региона на градинката до една от публичните здания в регионалния център те забелязали на скамейка пропуснат портфейл. Децата не се двоумили и неотложно позвънили на телефон 112. След като получили инструкции от дежурния оператор те неотложно се отправили към постройката на РУ-Пазарджик, където предали портфейла. В него имало персонални документи, банкови карти и парична сума. Със съдействието на дежурните полицейски чиновници след броени минути бил открит и притежателят, който персонално благодарил на децата. Днес на къса тържествена гала началникът на РУ-Пазарджик основен контрольор Ненко Годжевъргов им връчи грамоти. С тях той изрази благодарността на органите на реда за тяхната почтена и почтена за подражателство постъпка. Иван и Атанас, както и Мартин са възпитаници на 1-во ОУ „ Св. Климент Охридски ”, а Георги е ученик на Профилираната математическа гимназия „ Константин Величков ”. На срещата участваха заместител шефовете на двете учебно заведение госпожа Надежда Кордова и госпожа Василка Стойкова.

Подобна гала се състоя и в постройката на РУ-Велинград, където основен контрольор Стоян Кюпов одобри 16 годишните Иван Иванов, Давид Попов и 18-годишния Кристиян Сандаков, всичките възпитаници от Велинград. В началото на септември тази година младежите разкрили на улица дамско портмоне с намиращите се в него персонална карта, банкови пластики и парична сума. Тримата неотложно отишли в РУ-Велинград, където го предали на униформените служители на реда. Оказало се, че притежател на портмонето е млада жена от велинградското село Драгиново. Иван и Давид са възпитаници в Професионалната гимназия по горско стопанство „ Христо Ботев ”, а Кристиян в Професионалната гимназия по стопанска система и туризъм „ Алеко Константинов ”. На срещата в ръководството участва и класният началник на две от децата господин Филип Устабашиев. Иван Иванов и Давид Попов са отличени за повторно от основен контрольор Кюпов. През септември 2021 година двамата откриха изгубен безценен мобилен телефон и го предадоха на органите на полицията в курортния град.

Ръководствата на ОДМВР-Пазарджик и районните ръководства в Пазарджик и Велинград показват своята признателност към децата за техните почтени и почтени действия. Благодарността е и към техните родители и учители за това, че възпитали и построили у подрастващите основополагащи полезности, на които се крепят устоите на обществото ни.         

            
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР