Седемнадесет екипажа от седем държави стартираха в 7.MAHLE eco Rally,

...
Седемнадесет екипажа от седем държави стартираха в 7.MAHLE eco Rally,
Коментари Харесай

Българският отбор с второ място в световния е-рали шампионат Bridgestone FIA Eco-R

Седемнадесет екипажа от седем страни стартираха в 7.MAHLE eco Rally, трети кръг от календара на международния шампионат за серийни електрически коли на FIA, който се организира в Словения.

Българският тим ASM Bulgaria стартира своят 11-ти следващ сезон в шампионата на интернационалната автомобилна федерация промотиращ електрическата подвижност с следващ огромен триумф. Дедиков и Павлов с тяхната KIA Niro EV сполучливо се пребориха с обичайно предизвикателният маршрут на ралито от 442 километра в подножието на Юлианските Алпи и карстовия район Випава. Проливните дъждове и нетипично високите температури провокирани от климатичните промени съпътстваха цялото съревнование. Тесните планински пътища бяха подгизнали от пороите и безусловно във всеки завой в 14-те спортни прави с обща дължина 245 километра екипажите водеха битка за сцепление.

Световните първенци Здарски/Набелек от Чехия поведоха в първия стадий следвани от италиано-полския тандем Герини/Прусак. Българският екипаж даде първи резултат в 4-та права и добави челната тройка. По време на регрупинга преди нощният стадий от надпреварата водещият словенски навигатор Себастиан Кобал, очевидно обезпокоен от надвисналите черни облаци, прояви същинско великодушие и обиколи всички екипажи с цел да маркира извънредно хлъзгавите сектори в идните прави. Малко преди старта на нощният стадий природата сподели и своята отзивчивост и локалният климатичен феномен Burja (внезапен ураганен вятър от север) безусловно издуха облаците за секунди. По време на нощните прави Дедиков и Павлов съумяха да запазят положително движение без да позволяват неточности и се изкачиха на втора позиция в класирането.

Вторият ден продължи с дъждовно време и хлъзгави алпийски прави, изключително за екипажите стартирали със зимни гуми измежду които бяха и българите. Дедиков и Павлов поддържаха устойчиво показване, като на моменти даже поведоха в генералното класиране. Водещият словенски екипаж Спачапан/Кобал от AMD Gorica показва какъв брой значимо е познаването на трасето и след десетата права поведе с 0.02 секунди пред състезателите на ASM Bulgaria. До финала надпреварата мина под непрекъснат дъжд и мъгла и словенците усилиха преднината си до финалните 5,3 секунди пред българите.

На финала, след промяна на резултатите с коефициента на постигнатата енергийна успеваемост, от приключилите 13 екипажа с най-хубав резултат от 1360т. преди всичко се класираха Спачапан/Кобал, втори Дедиков/Павлов с 1513т. и трети Герини/Прусак с 1624т. Световните първенци Здарски/Набелек останаха на крачка от подиума с 1735т.

С второто място в Словения българският тим стартира своята лимитирана стратегия от 3 старта в шампионата по един извънредно добър метод, като екипът има за цел да успее да усили участията си до минимумът по правилник 8 старта от 12 кръга.
Следващият кръг от международния шампионат за електрически коли Bridgestone FIA eco-R е след две седмици в Чехия, като през тази година ČEZ Czech New Energies Rallye ще е с дължина от над 600 километра огромна част от тях по стадиите на WRC Central European Rally.

*Източник: ASM Bulgaria
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР