Седемкратният шампион Новак Джокович продължава защитата на титлата си на

...
Седемкратният шампион Новак Джокович продължава защитата на титлата си на
Коментари Харесай

Новак Джокович сломи Яник Синер за девети финал на Уимбълдън

Седемкратният първенец Новак Джокович продължава отбраната на купата си на Откритото състезание на Англия по тенис.

Поставеният под номер 2 в схемата сърбин победи италианеца Яник Синер с 6:3, 6:4, 7:6(4) за 2:46 часа, откакто доминираше напълно.

Така Джокович реализира 34-та поредна победа на Уимбълдън.

Защитаващият купата си сърбин направи по един пробив в първите два сета и не загуби подаването си. В третата част взеки от двамата печелеха подаванията си, а Синер пропиля два сетбола в десетия гейм. След това в тайбрека италианецът поведе с 3:1, само че Джокович взе идващите три точки, с цел да направи поврат 4:3. Синер изравни 4:4, след което с нови три точки сърбинът затвори мача.

" Полуфиналът постоянно е доста подравнен, три доста оспорвани сета. Третият сет даже можеше да бъде извоюван от Синер. Имаше доста напрежение от третата част, тъй като аз не използвах своите шансове първоначално, а той усъвършенства играта си. Синер сподели, че е един от водачите на новото потомство и един от най-хубавите играчи в света сега ", сподели Джокович след мача.

Той добави, че се пробва да дава най-хубавото от себе си, макар че възрастовата разлика сред двамата е цели 14 години.

" Аз се пробвах да не мисля за възрастта, това са просто числа. 36 е новото 26. Истината е, че изпитвам доста мотивация и ентусиазъм да играя тенис. Спортът е част от живота ми и ще се опитам да бъда в него колкото се може по-дълго ", добави той и призна, че ще гледа втория полуфинал от шампионата, до момента в който се възвръща.

За Джокович това ще бъде рекорден 35-и край от Шлема.

В разногласието за осма купа от " Умбълдън " Новак Джокович ще играе с спечелилия от другия полуфинал сред номер 1 в схемата Карлос Алкарас (Испания) и номер 3 Даниил Медведев (Русия).

Ако завоюва купата Джокович ще се изравни с Роджър Федерер с по осем трофея от шампионата на трева в Лондон и общо 24-а купа от Големия шлем.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР