Седемдесет и четири проекта на лечебни заведения, граждански организации, общини,

...
Седемдесет и четири проекта на лечебни заведения, граждански организации, общини,
Коментари Харесай

74 проекта получават 674 хил. лв. помощ от фонд Обединени срещу Covid-19

Седемдесет и четири плана на лечебни заведения, цивилен организации, общини, читалища, както и обществени начинания на микро и дребни предприятия от цяла България ще получат близо 674 хиляди лева помощ от фонд " Обединени против COVID-19 ". Той бе основан по самодейност на Български дарителски конгрес, Фондация " Америка за България ", Посолството на Съединени американски щати в България и Американската комерсиална камара в България, с цел да поддържа локални общности в България, потърпевши от рецесията с ковид. До момента набраната в него сума е 945 000 лева

В първия кръг на набиране на планове, завършило на 16 април, са взели участие 437 оферти, оповестиха от Американската комерсиална камара в петък. Най-много – 183, са били от неправителствени организации, следвани от общини и читалища. Нужда от финансиране са оповестили и 43 лечебни заведения и 18 други лечебни заведения. Най-активни са били претендентите от дребни градове.

От утвърдените 74 плана финансиране до 10 хиляди лева ще получат 25 общински лечебни заведения и медицински центрове в дребни обитаеми места. Със средствата ще се обезпечат здравна инсталация, съоръжение и защитни средства, нужни за обслужване на пациенти с ковид.

Ще бъдат подкрепени и плановете на 24 неправителствени организации в села и дребни градове, ориентирани към най-уязвимите групи от популацията – самотни възрастни хора, заболели, безработни, небогати, деца. Предвижда се доставяне с хранителни артикули, медикаменти, защитни средства.

Дванадесет общини, седем читалища, пет предприятия и едно учебно заведение също ще осъществят незабавни антикризисни ограничения със съдействието на фонда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР