Седем полицаи са изпуснали Георги Семерджиев дни, преди да извърши

...
Седем полицаи са изпуснали Георги Семерджиев дни, преди да извърши
Коментари Харесай

Мила родна картинка! 7 полицаи спрели Семерджиев, но той им избягал дни преди да убие 2 жени

Седем служители на реда са изпуснали Георги Семерджиев дни, преди да извърши жестоката злополука с две жертви на столичния бул. " Черни връх ". Служители на КАТ и 7-мо Районно ръководство на полицията го спрели дрогиран, след което той съумял да избяга - описа през днешния ден пред Нова тв някогашният шеф на КАТ-София Тенчо Тенев.

Катастрофата през юли отне живота на две млади девойки в зверско злополука.

Случката се е развила дни преди този момент.

" Служители на 7-мо РПУ подават сигнал за прекъсване с палка, Семерджиев не стопира. След малко гонене, униформените съумяват да го спрат. След това те викат КАТ и идва патрулка, която да му вземе проба за алкохол и опиати. Колегите отиват на място, желаят му документи, а той дава брошура, издадена от Швейцария. Пробата за опиати излиза позитивна ", описа Тенев.

Двамата чиновници на КАТ почнали да оформят писмено нарушаването на Семерджиев, а на място е имало и петима служители на реда от 7-мо РПУ. Докато те пишели, Семерджиев се качил на колата си и побягнал.

" Моят чиновник разказва в рапорта, че е споделил на сътрудниците да сложат белезници на Семерджиев (...). В един миг вижда, че настъпва блъсканица и лидерът се качва на автомобила, и побягва в незнайна посока. Колегите от 7-мо РПУ са тръгнали да го гонят, само че не са го догонили ", описа Тенев.

По мотив думите на служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, че Тенев е бездействал при инспекциите против Семерджиев някогашният началник на КАТ-София съобщи, че Министерство на вътрешните работи е йерархична конструкция, в която на разнообразни равнища се управлява работата на чиновниците и че когато има подобен проблем, има директни началници, които дават отговор за дейностите на тези чиновници.

Той изяви противоречие с думите на Демерджиев и уточни, че до момента в който е бил шеф на КАТ-София е докладвал Семерджиев на прокуратурата два пъти. Тенчо Тенев описа, че от 2011 до 2013 година Семерджиев е спиран доста пъти от пътни служители на реда, след което е било открито, че кара автомобил без брошура:

" Защо тогава – в този интервал, не му е предявено обвиняване и материалите не са изпратени в прокуратурата? Попитайте министъра кой е бил шеф на отдел " Пътна полиция ". Не съм бил аз. От 2014 до 2019 година шеф на този отдел бях аз. През 2014 година изпратихме материали на прокуратурата. Наши чиновници са му писали актове за шофиране без брошура. През 2016 година също има изпратени материали на обвиняването за същите прегрешения ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР