Седем от всеки десет смъртни случая поради природни бедствия, дължащи

...
Седем от всеки десет смъртни случая поради природни бедствия, дължащи
Коментари Харесай

ООН със стряскащи данни

Седем от всеки 10 смъртни случая заради естествени бедствия, дължащи се на изменението на климата, се случват в най-слабо развитите страни.

„ Най-слабо развитите страни се нуждаят от гражданска война в дейностите във връзка с климата. Те създават по-малко от 4% от световните излъчвания на парникови газове и е изключително трагично, че съвсем 7 от 10 смъртни случая заради климатични бедствия се случват в тези страни “, сподели генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, говорейки в Доха на Петата конференция на Организацията за най-слабо развитите страни.

В тази връзка Гутериш прикани развитите страни да усилят поддръжката за разрастващите се страни, с цел да им оказват помощ да се приспособяват към изменението на климата и да преминат към възобновими енергийни източници.

„ Те би трябвало да изпълнят обещанието си да активизират 100 милиарда USD за разрастващите се страни и да подобрят достъпа до финансиране за климата “, сподели Гутериш.

Миналия ноември участниците в 27-ата Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (COP-27) записаха, че равнището на финансиране от 100 милиарда USD годишно, посочено в Париж през 2015 година, към момента не е достигнато, само че продължава да бъде световен пример за нисковъглеродни ограничения развиване и адаптиране в разрастващите се страни.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР