Седем от 10 души, хоспитализирани за COVID-19, не са се

...
Седем от 10 души, хоспитализирани за COVID-19, не са се
Коментари Харесай

7 от 10 преболедували вируса имат дълготрайни последици

Седем от 10 души, приети в болница за COVID-19, не са се възстановили изцяло пет месеца след изписването, съгласно ново изследване във Англия, където управляващите смятат за належащо в допълнение да проучат „ снадки Коронавирус “ за възстановяване на грижите за пациентите, оповестява Си Ен Ен.

Оцелелите от ковид не престават да изпитват терзания по отношение на психическото и физическото си здраве. Всеки пети човек е развил ново увреждане и сходен брой не работят или би трябвало да сменят работата си поради здравето си, сочат заключенията на английски откриватели. Хората, които най-вероятно са имали продължителни признаци, са бели дами, които са развили тежки случаи на Коронавирус -19. Те също имат най-малко две положения, които ги излагат на по-висок риск от съществени болести, като диабет, астма или сърдечни болести.

" Резултатите ни демонстрират огромна тежест от признаци, психологични и физически здравословни проблеми и доказателства за увреждане на органите пет месеца след изписването с COVID-19, " съобщи Рейчъл Евънс в изказване. Евънс е доцент в Университета в Лестър и съветник по въпросите на дишането в лечебните заведения в Лестър. " Ясно е също по този начин, че тези, които са се нуждаели от механична вентилация и са били признати в реанимация, се възвръщат по-дълго ", сподели тя като означи, че огромна част от разнообразието от непрекъснати проблеми се изяснява с тежестта на болестта. Това демонстрира, че има други съществени аргументи. Националното изследване във Англия преглежда 1077 души. Всички са изписани от лечебни заведения сред март и ноември 2020 година Сред тях 67% са мъже и 36% са дами. Освен това 50% са имали най-малко две положения, които ги излагат на риск от развиване на съществено заболяване.

5 месеца по-късно повече от 90% са имали най-малко един персистиращ признак

Когато участниците са проследени пет месеца по-късно, единствено 29% споделят, че се усещат изцяло възобновени. Повече от 90% от хората са имали най-малко един персистиращ признак и най-често са имали девет продължаващи признака. 10-те най-чести признака са мускулна болежка, отмалялост, физическо закъснение, нарушено качество на съня, болежка или отичане на ставите, уязвимост на крайниците, зной, краткосрочна загуба на паметта и проблеми с мисленето с изясненост, съгласно изследването, което не е рецензирано. Психичното здраве също е наранено. Повече от 25% от хората са имали клинични признаци на тревога или меланхолия, а 12% са имали признаци на посттравматично стресово разстройство. Участниците са разграничени на четири групи въз основа на тежестта на признаците, когато са проследени. Категориите са доста тежки, тежки, умерени и леки. 46% от хората са били в последната група.

Каква може да е повода?

Въз основа на групите откривателите също по този начин разпознават евентуална причина за тези трайни резултати върху здравето. Пет месеца след изписването, пациентите с най-тежки признаци са имали по-високи равнища на протеин, наименуван С-реактивен протеин. Този протеин е обвързван с инфектиране в тялото, изясни Луиз Уейн. Уейн е шеф на проучванията на дишането в Университета в Лестър и участник в проучването. " От предходни изследвания е известно, че систематичното инфектиране е обвързвано с неприятно възобновяване от заболявания в целия набор от болести ", сподели Уейн. В групите персистиращото инфектиране в тялото, несъмнено от този С-реактивен протеин, е обвързвано с тежестта на признаците, само че не и с тежестта, с която COVID-19 визира пациентите, когато са били в болница. „ Също по този начин знаем, че автоимунитетът, при който тялото има имунен отговор към личните си здрави кафези и органи, е по-често при дамите на междинна възраст. Това може да изясни за какво синдромът след Коронавирус -19 наподобява по-разпространен в тази група. Необходими са обаче повече проучвания, с цел да се схванат изцяло процесите “, изясни той.

Понастоящем откривателите приканват за по-нататъшни грижи за оживелите от ковид. „ Нашите открития поддържат нуждата от самодеен метод към клиничното следене с холистична оценка, която включва признаци, психическо и физическо здраве, само че също по този начин и справедлива оценка на познанието “, споделя Крис Брайтлинг, професор по респираторна медицина в Университета в Лестър и основен откривател на проучването. „ Продължителното изследване на траекторията на възобновяване за по-дълъг интервал, съчетано с по-добро схващане на биологията, лежаща в основата на признаците след Коронавирус -19, ще насочи по-нататъшни подходи за клинично ръководство след зараза с COVID-19 ", споделя той. Участниците в изследването ще бъдат оценени още веднъж на 12 месеца, с цел да се съберат повече данни за дълготрайното влияние на COVID-19.

Професор Крис Уити, основен медицински шеф на Англия и съдиректор на Националния институт за здравни проучвания, съобщи в изказване: „ Важно е да разберем какви тъкмо са другите детайли на това, което сега се нарича„ нескончаем Коронавирус “, тъй че можем да ръководим дейности за попречване и лекуване на хора, които страдат от дълготрайни последици”. „ Знам, че„ снадки Коронавирус “ може да има трайно и изтощително влияние върху живота на засегнатите и съм решен да подобря грижата, която можем да предоставим “, съобщи в известие министърът на опазването на здравето и обществените грижи на Обединеното кралство Мат Ханкок. „ Изследвания като това ни оказват помощ бързо да развием разбирането си за въздействието на заболяването и работим за създаване на нови проучвания, с цел да можем да поддържаме и лекуваме хората “, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР