Седем оферти постъпиха по обществената поръчка за доставка на 400

...
Седем оферти постъпиха по обществената поръчка за доставка на 400
Коментари Харесай

Няма постъпили оферти за доставка на високопроходими линейки

Седем предложения постъпиха по публичната поръчка за доставка на 400 нови коли за спешна помощ с нужното съоръжение, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

Предложения за доставка на общоприети коли за спешна помощ и такива за интензивни медицински грижи са постъпили от „ Автомотор Корпорация “ АД; „ Омникар Ауто “ ООД; „ Илина Кар Къмпани “ ЕООД; „ София Франс Ауто “ АД; „ Ауто Франс 3000 “ ООД; „ Ауто Италия “ ЕАД и „ Мото-Пфое “ ЕООД.

Оферти за доставка на коли за спешна помощ с висока проходимост обаче не са постъпили.

Министерството на опазване на здравето още в границите на деня ще организира среща с представителите на автомобилния бизнес, с цел да разбере аргументите, които са ги попречили да аплайват по тези две позиции. Здравното ведомство ще пристъпи към подготовка на ново техническо задание за доставка на високопроходими коли за спешна помощ.

Целта на министерството е новата социална поръчка да бъде стартирана в най-кратки периоди. Предвиденият бюджет на публичната поръчка за всички обособени позиции е в размер на 48 671 650 лв. без включен Данък добавена стойност.

Поръчката беше забавена заради обжалване на процедурата. Сред претендентите, чийто предложения бяха отворени през днешния ден, липсваха компаниите, които апелираха няколко пъти процедурата и на процедура стопираха осъществяването на плана. Поръчката беше обновена след дефинитивно определение на Върховен административен съд, което остави жалбите без почитание.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР