Седем клуба са изхарчили повече от 1 млрд. евро за

...
Седем клуба са изхарчили повече от 1 млрд. евро за
Коментари Харесай

Седем клуба са изхарчили повече от 1 млрд. евро за трансфери от 2010 г. насам

Седем клуба са изхарчили повече от 1 милиарда евро за прехвърляния в последните 8 години, сочи проучване на футболната обсерватория CIES. На първо място е британският първенец Манчестър Сити с 1,47 милиарда евро. Голяма част от тях бяха изхарчени през предишното лято, което докара до спечелването на купата в Премиър лийг и слагането на редица върхове в британското състезание. “Гражданите” обаче към момента не могат да запишат значими триумфи на европейската сцена.
Второто място е за Челси с 1,31 милиарда евро, чийто притежател Роман Абрамович продължава да влага доста средства за прехвърляния година след година. Тройката се добавя от Барселона с 1,26 милиарда евро. Доскоро каталунците се славеха с налагането на огромен брой свои юноши в първия си състав, само че единствено прехвърлянията на Усман Дембеле и Филипе Коутиньо възлязоха на над 250 млн. евро. Богаташите от Пари Сен Жермен се подреждат на 4-ото място с 1,24 милиарда евро разноски за покупки на играчи, като максимален принос за това е привличането на Неймар и Килиан Мбапе - общо малко над 400 млн. евро.

Останалите три тима, надхвърлили границата от 1 милиарда евро, са Манчестър Юнайтед, Ювентус и Ливърпул. Реал Мадрид, които станаха три следващи път носители на Шампионската лига, са похарчили 912 млн. евро за проучвания интервал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР