Седем горски пожара бушуват в американския щат Тексас, включително един

...
Седем горски пожара бушуват в американския щат Тексас, включително един
Коментари Харесай

Градове в Тексас евакуирани заради пожари

Седем горски пожара бушуват в американския щат Тексас, в това число един от най-големите в новата история на щата, оповестиха управляващите. Бяха унищожени парцели, бяха издадени голям брой заповеди за евакуация, изключително на север. Пожарът в равнинната северна област е изпепелил към 850 000 акра - повърхност, почти половината от размера на щата Делауеър.


След бурни ветрове и извънредно високи температури щатът записва 25 горски пожара, 18 от които бяха овладени към сряда следобяд. Губернаторът Грег Абът разгласи във вторник бедствено състояние за 60 окръга, до момента в който пожарите покрай северния град Амарило краткотрайно доведоха до прекъсването на цех за нуклеарни оръжия.

В Канадиън, един от градовете, които са най-близо до пожара, имаше „ много изгорени домове “, сподели кметът Терил Бартлет пред CNN, само че „ за благополучие никой не беше тежко ранен “. Според метеоролога на CNN Чад Майърс огънят се е движел със скорост две футболни стадиони в секунда. Националната метеорологична работа в Амарило, най-големият районен град, сподели в сряда, че се чакат хладни температури " със слаб вятър ", което управляващите се надяват да им помогне в битката с пожарите. В град Боргер управляващите демонстрираха фрагменти на тлеещи зони, които са опустошени, в това число няколко здания, погълнати от пламъци.


Градските управляващи споделиха, че са отворили подслон за разселените, до момента в който бяха издадени заповеди за евакуация за огромна част от близкия град Фрич, огромни елементи от който са без електричество и вода.

Междувременно президентът Джо Байдън получаваше настояща информация за случая и Белият дом беше в контакт с личния състав на първа линия, сподели говорителката му Карин Жан-Пиер. Амарило имаше съществени проблеми с качеството на въздуха, защото ветровете избутаха дима в региона във вторник. Градовете в Съединени американски щати и Канада означиха рекордни февруарски температури тази седмица, като в някои горещините бяха летни. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР