Седем души са спасени благодарение на нашите екипи в зоната

...
Седем души са спасени благодарение на нашите екипи в зоната
Коментари Харесай

Български спасители разказват от първо лице как се изкарват живи хора изпод руините

Седем души са избавени с помощта на нашите екипи в зоната на мощното земетресение

Трима от българските спасители, които се прибраха вкъщи, с роман от първо лице за това по какъв начин се изкарват живи хора отдолу под руините, откакто са били затиснати дни наред от бетона. Земетресението с магнитуд 7,8 взе над 33 000 жертви в Турция и Сирия.

Любчо Джолев, Сотир Лазаров, Николай Недев и кучето Нико идват в Адана 10 часа след първия мощен трус в Турция.

Те описаха, че са посрещнати незабавно от турските избавителни екипи и са отведени със специфични коли на адресите, където стартира и търсенето на оживели. Българският екип съумява да избави 7 човешки живота.

Мъжете описаха е ефира на, че не са могли да си разрешат да бъдат прочувствени, тъй като другояче е нямало по какъв начин да оказват помощ на хората, които чакат новина за околните си към руините на падналите здания.

„ Не можем да си позволим страсти в подобен миг, когато потърпевшите от труса желаят помощ от нас. Няма да има резултат от работата ни, в случай че и ние сме прочувствени “, изясни пожарникарят Сотир Лазаров.

Спасителите описаха, че сили са им давали погледите на потърпевшите, цялостни с вяра. А паралелно до хората в спасяването вземат участие и кучета. Едно от нашите се споделя Нико. То е с Любчо Джолев от бебе и е подготвено да намира оживели.

Мъжът е от ПСС – Разлог и сподели, че четириногите стартират образование незабавно.

„ Те стават част от нашите фамилии. А най-голямата премия след намиране на жив човек е да му се подари изобилна игра и храна. Трябва да се хвалят доста тези кучета и тогава те са най-щастливи “, изясни Джолев.

Той сподели и къса проява на тази наслада от добре свършената работа и какъв брой е значимо поощрението за спасителите, които усещат живота под руините.

В ПСС имаме 23 избавителни кучета, като 10 от тях са в действен клас, което значи, че на тях може да се разчита на 100% при бедствия, повреди и лавини.

Мъжете обясниха, че Турция минава в нов стадий на възобновяване, който евентуално ще отнеме над 10 години.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР