Седем досъдебни производства за нарушена карантина, наложена заради коронавирус, са

...
Седем досъдебни производства за нарушена карантина, наложена заради коронавирус, са
Коментари Харесай

Седем досъдебни производства са образувани за нарушeна карантина във Варна

Седем досъдебни производства за нарушена карантина, наложена поради ковид, са формирани в ОД на Министерство на вътрешните работи - Варна. Текат и четири инспекции за закононарушения по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс.
Служители са направили общо 1075 инспекции по адреси на лица, сложени под наложителна домашна карантина, защото са били в контакт със инфектирани с ковид жители или са пристигнали от рискови дестинации.
Задържаха Владимир Каролев поради нарушение на карантината
Разследванията, стартирани по време на оповестеното изключително състояние поради ковид, са взети на специфичен доклад от Апелативната прокуратура във Варна.
На всички входове и изходи на Варна са ситуирани контролно-пропусквателен пункт, които управляват придвижването на хора, по отношение на последните разпоредби на Националния действен щаб, целящи ограничение разпространяването на COVID-19 на територията на страната.
ОДМВР - Варна напомня на жителите, че сега могат да пътуват единствено при необходимост на пътуването, наложена от полагане на труд в обитаемото място, здравословни аргументи на пътуващия или негови близки, завръщане на сегашния или непрекъснат адрес.
Това се удостоверява с декларация, служебна записка от работодателя или длъжностен документ - карта, медицински документ, документ за идентичност.
Българите всеобщо не съблюдават наложената им наложителна карантина. Това разгласи през вчерашния ден прокуратурата, която е анализирала данните от последната седмица от петте апелативния региона - София, Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив.
Най-често нарушаванията се правят от български жители, на които след завръщането им от чужбина в страната, за период от 14 дни е неразрешено да напущат домовете си.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 24 март "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР