Седем дни е срок, който аз не приемам. Ние трябва

...
Седем дни е срок, който аз не приемам. Ние трябва
Коментари Харесай

Мария Габриел иска само ден, за да финализира преговорите с ПП-ДБ. Денков: Не сме съгласни с проектокабинета

Седем дни е период, който аз не одобрявам. Ние би трябвало в оптимално къс период да почистим това, което остава и да излезем и да споделим с вас до каква степен сме. Преговорите ще продължат още този следобяд, за това сме се разбрали. Това съобщи пред публицисти на излизане от Президенството Мария Габриел, посочена за претендент за министър председател от ГЕРБ-СДС, която получи от президента Румен Радев досието за сформиране на държавно управление в рамките 49-ото Народно заседание. По думите ѝ, и целите, и промените, и Министерски съвет вървят ръка за ръка. Оказа се, че от ГЕРБ-СДС не са съгласни с проектокабинета, показан тази заран от ПП-ДБ, и че съставът на министрите занапред ще бъде обсъждан. 

" На президента споделих, че одобрявам от името на парламентарната група на ГЕРБ-СДС с възприятие за отговорност номинацията ми за министър-председател. Приемам този мандат с възприятие за отговорност, тъй като споделяме, че България има потребност от непоклатимост, само че тази непоклатимост би трябвало да бъде въз основа на ясни правила, на гласност, бистрота, споделена отговорност, равнопоставеност в ръководството, общи цели и общо предпочитание страната да бърви напред посредством промени. Точно по тази причина сме пристигнали дружно, тъй като бяхме помолени от сътрудниците от ПП-ДБ за още малко време. Имаме потребност от оптимално малко време. Искрено се надявам да бъдем способни да го покажем в идващите 24 часа да завършваме договарянията. Още един път, съглашението и Министерския съвет вървят в пакет. За нас е значимо всичко да бъде изговорено и доста ясно да излезем с позицията, която споделя, че ние сме дружно, тъй като имаме тези правила ", сподели Мария Габриел. 

Ние нямаме разлики по повод целите за страната, уточни Мария Габриел. Те са свързани с промените на правосъдната система, с битката с корупцията, за регулаторите. Това, което е значимо е, че и целите, и промените, и Министерски съвет вървят ръка за ръка. Моля ви, да ни дадете опцията това нещо да го изговорим в оптимално къс период. 7 дни е период, който аз не одобрявам. Ние би трябвало в оптимално къс период да почистим това, което остава и да излезем и да споделим с вас до каква степен сме. Преговорите ще продължат още този следобяд, за това сме се разбрали ", изясни Мария Габриел. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР