Седем държавни висши училища и две научни организации ще се

...
Седем държавни висши училища и две научни организации ще се
Коментари Харесай

Научна програма събира седем висши училища и две научни организации

Седем държавни висши учебни заведения и две научни организации ще се включат в новата научна стратегия „ Сигурност и защита “ на Министерството на образованието и науката.

Това са УниБИТ, УНСС, Военна академия, Академията на Министерство на вътрешните работи, Висшето военноморско и Висшето военновъздушно учебно заведение, Националният боен университет, Центърът по защита и Центърът по проучване на националната сигурност и защита към Българска академия на науките.

Програмата ще започва през тази година и ще се извършва до 2025 година Бюджетът й е 6 млн. лева, като първите 720 000 лева бяха утвърдени през днешния ден от Министерския съвет. С тях ще се провеждат конференции и образования. Ще се закупят консумативи и техника, нужни за осъществяването на дейностите по новата научна стратегия.

По нея са планувани фундаментални и приложни научни проучвания в региона на сигурността и защитата. Ще се подтиква и партньорството сред просветителните и научните организации за взаимно присъединяване в национални и европейски проучвателен мрежи и планове.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР