Седем български медици посрещат празника на Военномедицинската служба на мисия

...
Седем български медици посрещат празника на Военномедицинската служба на мисия
Коментари Харесай

Български медици под пагон посрещат празника си на пост зад граница

Седем български медици посрещат празника на Военномедицинската работа на задача надалеч от родината, оповестяват от ВМА.

Навръх 141-та годишнина лекарите и медсестрите под пагон са на своя пост в Афганистан, Мали и Босна и Херцеговина. Последният екип на Военномедицинска академия от четирима медици отпътува за щаба в малийската столица Бамако тъкмо преди два месеца – на 1 юли 2019 година
Снимка: ВМА
Само за последните 20 години над 980 лекари и медсестри са се присъединили в интервенциите на НАТО и Европейския съюз в разнообразни горещи точки в света. През близо 128-годишната история на ВМА медиците, рискували живота си надалеч от вкъщи, са повече от 6 000.

141 година след основаването на Военномедицинската работа заветът на доктор Константин Бонев и съидейниците му е жив. През септември клетва ще положат курсантите от третия випуск на компетентност „ Военен лекар”.
Снимка: ВМА
По случай празника, на 2 септември, бъдещите военни лекари ще посетят Военномедицинска академия в София. Курсантите от „ Випуск 2025” ще имат шанса да се допрян до част от светилата в актуалната медицина, както и да чуят от първо лице за какви провокации би трябвало да е подготвен медикът под пагон.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР